Zonguldak'ta, trafik kazasında yaralanan 10 aylık Muhammet Efe Kartal, hastanede 2 gün tedavi gördükten sonra, "iyileşti" denilerek taburcu edildi. Aynı kazada hafif yaralanan 40 yaşındaki Rahim ve 32 yaşındaki Semiha Kartal çiftinin, acı içinde sürekli ağlaması nedeniyle çalıştıkları hastanede röntgenini çektirdikleri çocuklarının sağ omuz ve sol bacağında kırık tespit edildi. Aile, doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Geçtiğimiz Pazar akşamı ailesiyle birlikte Devrek ilçesindeki yakınlarını ziyaretten dönen 40 yaşındaki Rahim Kartal'ın kullandığı 34 KF 442 plakalı otomobil, Hışıroğlu Köyü mevkisinde önüne çıkan iş makinesine çarpmamak için sürücüsünün direksiyonu kırması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Rahim Kartal ile eşi 32 yaşındaki Semiha, çocukları 9 yaşındaki Enes Furkan, 10 aylık Muhammet Efe Kartal, yakınları 30 yaşındaki Habibe Kılıç, 4 yaşındaki Yunus Eren Kılıç, 29 yaşındaki Özlem Aydemir yaralanırken, kayınvalidesi 52 yaşındaki Dürdane Aydemir öldü.
"İYİLEŞTİ" DENİLEREK GÖNDERİLDİ
Yaralılar, Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sırasında otomobilin ön camından fırlayan ve araca yaklaşık 10 metre uzaklıkta bulunan Muhammet Efe Kartal, tomografi cihazı bulunmadığı için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Minik bebek, buradaki acil serviste yapılan müdahalesinin ardından da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuk Cerrahisi Bölümü'nde 2 gün tedavi gören Muhammet Efe Kartal, karaciğer test sonuçlarının normale dönmesi üzerine iyileştiği söylenerek taburcu edildi.
OMZUNDA VE BACAĞINDA
KIRIK VARMIŞ!
Annesini kaybettiği kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Semiha Kartal ile eşi Rahim Kartal, Çaycuma'daki evlerine götürdükleri çocuklarını, sürekli ağlaması üzerine bir gün sonra çalıştıkları Çaycuma Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada çekilen röntgende küçük Muhammet'in sağ omuz ve sol bacağında kırık tespit edildi. Kırık olan kol ve omzu alçıya alınarak tedavisi yapılan bebeğin ailesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi acil servisinde görevli hekim ve uzman doktor ile Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan doktor H.İ.T. hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
"YAVRUM 3 GECE AĞRISI ÇEKTİ"
Valiliğe de şikayet dilekçesi veren ve kendisi de sağlık personeli olan Semiha Kartal, dilekçesinde 10 aylık bebeğinin omzunda ve bacağındaki kırıkların nasıl atlandığını anlayamadığını söyledi. Semiha Kartal, dilekçede şöyle dedi:
"Biz acımızı dahi yaşayamadan yavrum 3 gece boyunca kırık ağrılarıyla uğraştı. Adli raporların, 'kırık yok' diye tutulmasından korkuyorum. Ben bu konuda ihmali olan doktorlardan şikayetçiyim."
Muhammet Efe Kartal'daki kırıklar tespit edildikten sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek, kırıkların nasıl atlandığını sorduğunu söyleyen Semiha Kartal'ın eniştesi Sezai Kılıç ise, "Başhekim Yardımcısı bize bebeğin hayati tehlikesinin olmadığını ve düzeltilemeyecek bir sorunun bulunmadığını, bu yüzden olayı fazla irdelemememizi istedi. Ben bir doktordan bunları duymak istemezdim. Biz özür dilenmesini beklerken, bize bunların olağan şeyler olduğu söylendi" diye konuştu.
"İHMAL OLDUĞUNU
DÜŞÜNMÜYORUZ"
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yetkilileri, acil servise gelen hastanın önce hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığına bakıldığını, daha sonra hayati önem arz etmeyen kırık gibi vakalara bakıldığını söyledi. Hastanın, ilk müdahalesinin ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini söyleyen yetkililer, bir ihmal olduğunu düşünmediklerini vurguladı.
Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr.Rüstem Albayrak ise, olaydan bilgisinin bulunmadığını, inceleme yaptıracağını söyledi.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr.Murat İlikhan da, iddialara ilişkin inceleme başlatıldığını söyledi.