Milletvekili Turpcu’nun 1 Mayıs mesajı şöyle: “1 Mayıs işçilerin, emekçilerin bayramıdır. Taşkömürünün can verdiği, gerçek bir emekçi şehri olan, hatta bir zamanlar `emeğin başkenti` olarak adlandırılan Zonguldak ülkemizin bu anlamda sembol şehridir.  Zonguldak ilimiz, ülkemizin sanayisini kurmak ve geliştirmek uğruna bu güne kadar çok ağır bedeller ödemiştir. Yaşadığımız acı olaylar nedeniyle kaybettiğimiz tüm maden şehitlerimizi saygıyla anıyorum.1965 Kozlu direnişinde, Türkiye İşçi Sınıfı mücadelesinde vurularak öldürülen ilk işçiler olan Satılmış Tepe ve Mehmet Çavdar`ı ve tarihe `Kanlı 1 Mayıs` olarak geçen, benimde katılımcıları arasında olduğum 1 Mayıs 1977 İşçi Bayramı'nda katledilen 34 emekçimizi saygıyla anıyorum.

 

"ÖNEMİ ARTMIŞTIR"

İşçilerimize, emekçilerimize yönelik güvencesiz, kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı, çalışma koşullarının ağırlaştığı, iş kazaları olarak adlandırılan işçi cinayetlerinin rekor seviyeye ulaştığı ülkemizde emekçilerimizin birlik ve beraberliğinin sağlanmasında 1 Mayıs’ın önemi artmıştır.  AKP’nin tek başına iktidar olduğu 2002 sonrası dönemde sendikal haklar açısından ciddi bir aşınma yaşanmış, sendikal hak ve özgürlükler hükümetin adeta ‘üvey evladı’ olmuştur. Güdümlü sendikacılığı öne çıkaran AKP iktidarı, işçi sınıfının hayat koşullarını her geçen gün daha da aşağıya çekmektedir. ‘OHAL’i grev tehdidi olan yerlerde kullanıyoruz’ diyen iktidarın bu sözü, haklarını aramak isteyen işçilere bakışını zaten özetlemektedir.

 

"YİNE KUTLAYACAKTIR"

1 Mayıs, emekçilerimizin, insan onuruna yaraşır bir yaşam talebiyle; sosyal adalet ve emeğin hakkı için alanları doldurduğu gündür. Tüm emekçilerimizin daha güzel bir geleceğe, umuda sahip olabilmesi için ülkemizde işsizliğin ve gelir dağılımı adaletsizliğinin ortadan kaldırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi zorunludur. Her 1 Mayıs bu taleplerin dile getirildiği gün olacaktır. Daha güzel günlere ulaştığımızda, işçiler ve emekçiler zorlu mücadelelerin ve ödenen bedellerin anısına 1 Mayıs’ı yine kutlayacaktır. Bu düşüncelerle, emeğe ve emekçiye saygı duyan herkesin 1 Mayıs Mücadele, Birlik ve Dayanışma Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum"