Çaycuma Medikal'da yeni getirilen terapi cihaz ile yapılan 30'ar dakikalık seanslarla, vücut toksinlerden temizleniyor. Çaycuma Medikal firmasının sahibi Saffet Akbaşlı iyon terapi cihazı ile insanların rahatladığını ve zinde hali dönüştürdüklerini ifade etti. İyon terapi eşliğinde ayak detoksu olarak da adlandırılan masaj sistemi hakkında bilgi veren Akbaşlı, vücutta biriken zehirli maddenin 30 ar dakikalık seanslarla suya atıldığını ifade etti. Akbaşlı, Vücutta biriken zehirli maddelerin, bu iyon terapisi dediğimiz seanslarla, ayak altındaki 7200 tel çıkış kanalından suya çıkışını sağlanıyor. Suya konulan bir elektrot negatif pozitif iyonları üretiyor. Vücudun yüzde 70 i su bazlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayakların konulduğu sudaki artı kutuplu iyonlarla, vücuttaki eksi kutuptaki iyonlar, osmoz sistemi ile yer değiştiriyor diye konuştu. Cihazı kuran Selçuk Altuniş, sistem ile vücuttaki var olan bir çok problemin belirli aralıklarla uygulanacak seanslarla tamamen giderilebileceğini ifade etti. Sistem ile insanlar daha zinde ve dinç hissedeceklerini de vurgulayan Altuniş, Kurduğumuz sistemle, vücuda zararlı madde olan toksinlerin dışarı çıkışına şahit oluyoruz. Bu esnada vücudumuzda var olan sorun ve problemleri gidererek, vücudun aşama aşama temizlenmesine yol açıyor. Bu bizim daha zinde ve daha dinç kalmamızı yani hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlıyor dedi

KİMLERE UYGULANABİLİR?
Altuniş, özellikle maden işçilerinin iyon terapisini yaptırması gerektiğini vurgulayarak, tüm madencilere de çağrıda bulundu. Sigara ve alkol kullananların da ayak detoksu yaptırması gerektiğini anlatan Altuniş, şöyle devam etti:
Kilo sorunu olanların kilo alamamasının en büyük etkeni düzgün çalışmayan karaciğerinizin yağlanması sonucu, aldığınız gıdaların enerjiye dönüşmemesidir. Yağ moleküllerinin oluşması size kilo aldırır. Kilo vermek istiyorsanız ayak detoksuna girmelisiniz. Kaygı, sıkıntı, stresli olanlar bu terapiyi yaptırmalı. Migren, eklem ağrısı, şişlik, iltihap, kireçlenme, sedef, egzama, kalp damar tıkanıklığı, felç, halsizlik, baş ağrısı, bağışıklık sistemi zayıflık sorunu olanların yanı sıra selüloit ve varis olanlar da bu terapiye girmelidir. Alkol, sigara kullananlar, cildini güzelleştirmek, gençleştirmek isteyenler, sağlıksız ortamlarda çalışan, ağır metallere maruz kalanlar, kızartmalar, hormonlu ve katkılı gıdalar tüketenler de bu terapileri kaçırmamalıdır. Hava kirliliğinin olduğu şehirlerde yaşayanlar, akne problemi olanlar, metabolizması yavaş çalışanlara, karaciğerinde yağlanma olanlara, TIP 1 diyabet hastaları hariç tüm diyabet hastalarına, hipertoni sorunu olanlara, kanser hastalarına kemoterapi ve radyoterapi sonrası, egzama gibi cilt alerjileri olanlara, çocuk sahibi olmayı düşünen genç çiftlere gebelikten önceki süreçte, menopoz sorunu olan bayanlara, sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşamak isteyen herkese ayak detoksu uygulanabilir.

KİMLERE TAVSİYE EDİLMEZ?
Sağlık uzmanları, kalp pili taşıyan ve kalp nakli olan hastaların iyon terapisine girmesinin ise sakıncalı olacağını ifade ediyor. Uzmanlar, organ nakli yapılmış kişilere, kan inceltici ilaç kullananlara, epilepsi ve hemofili hastalarına, o anda herhangi bir radyoterapi veya kemoterapi tedavisi gören kişilere, kan kanseri olan kişilere, hamilelik sırasında veya hamilelik şüphesi sırasında ya da emziren kadınlara, Ateşli hastalığı olanlara, Psikolojik tedavi gören ve ilaç kullanan kişilere, Tip 1 Diyabetli kişilere, Ayaklarında açık yaraları olan kişilere, 8 yaş altı çocuklara uygulanması tavsiye edilmiyor.
Öte yandan piyasada saatlik seansı 169 TL olan ayak detoksu, Çaycuma halkına ise saati 50 TL'ye hizmet vermeye başladı. Terapi, il gününde bile ilçe halkının ilk günden yoğun ilgisini gördü.