Göreve geldiği günden bugüne çalışmaları ve disiplini ile halkın takdirini kazanan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, daha önce görev yaptığı Seydişehir'de büyük bir özlemle anılıyor. 

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yayın hayatını sürdüren Seydişehir Gündem Gazetesi'de Kaymakam İbrahim Çay'ın göreve yaptığı süre içerisindeki başarılarını dile getirdi. 

 

Kaleme alınan yazı şu şekilde:

 

İbrahim Çay,Seydişehir’de 1990-1994 yılları arasında kaymakamlık yaptı. Hani derler ya nasıl adamdı diye! İşte adam gibi adamdı.Seydişehir’de görev yaptı ama tayini çıkınca herkesin ağzından duyduğum tek söz vardı  keşke kaymakam gitmeseydi. Kubbede hoş bir seda bırakmıştı.Halkın gönlünde yer edinmişti mütevazı, kibirden uzak, halkla iç içe, yollarda aracı ile giderken durup öğrencileri aracına alıp eğitimin her sorunu ile ilgilenen bir mülki amirdi. Bir memur arkadaşım o günlerde bana İbrahim Bey küçük boylu olmasına rağmen dağ gibi görünüyor demişti,aslında dağ gibi görünen yüreğinin  dışa yansımasıydı. İnsanlar isimleriyle değil,hizmetleriyle anılıyor.Ne mutlu geçtikleri yerlerde olumlu iz bırakanlara. Kaymakam İbrahim Çay döneminde Meslek Yüksek Okulu,ilk,Orta,lise okulları yapılarak eğitime hızlı bir şekilde kazandırıldı.Köy ve beldelerde tarım ve hayvancılığın yanısıra eski el sanatları canlanıvermişti. Kaymakam İbrahim Çay;1952 yılında Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde doğdu ilk-orta ve lise öğrenimini burada tamamladı.1975 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amaçlı olarak gönderildiği Amerika'da ise 6 ay süre ile kaldı. Evli, 2 kız ve 1 erkek çocuk sahibidir. Halen Karadeniz Ereğli ilçesinde kaymakamlık görevini sürdürmektedir