Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Armutlucuma, Hacıuslu, Yazıören, İskenderli, Aşağı Hocalar, Yukarı Hocalar, Aydın Köyü, Vakıf, Sakallar, Öğberler, Hasbeyler, Köylerini ziyaret etti. Başkan Posbıyık beraberinde bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte Armutlucuma Köyü'nü ziyaret etti.  Köy pazarını gezen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.  7'den 70'e vatandaşlarla tek tek görüşen Posbıyık'a köy halkı büyük ilgi gösterirken Başkan Posbıyık kendisine gösterilen ilgiye ve sevgiye şükranlarını sundu.

Armutlucuma ve civarında yer alan köyleri ve muhtarlarıyla görüşen Başkan Posbıyık, zaman zaman köyleri ziyaret ettiğini belirterek  "Hemşehrilerimize teşekkür ziyaretinde bulunuyoruz. Gittiğimiz her yerde halkımızın ilgisi, sevgisi ve birlik ve beraberliği bizi çok mutlu ediyor. Köylerimizde halkımız, emeklilerimiz, çiftçilerimiz yalnızlığa itilmiş vaziyette.  Şu anda birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç olduğumuz zaman. Gençlerimize, torunlarımıza iyi bir gelecek iyi bir Ereğli bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu can bu bedende bulunduğu sürece mücadelemiz devam edecek. Köylerde eğitimli gençlerimiz var. Onlara destek olmalı sahip çıkmalıyız" dedi.

Ereğli- Devrek karayolunun yapılmamasından yakınan vatandaşlar "Zamanında İsmet İnönü döneminde vurulan kazmalarla yapılan yolları halen kullanıyoruz"
demesinin ardından Başkan Posbıyık, şunları söyledi: "Ereğli Devrek karayolunun yapılması son derece önemli. Atalarımızın ninelerimizin zamanında yapılan yol maalesef hala kullanılıyor.
Gençlerimiz ve hemşehrilerimiz Ereğli'de 500-600 tl ye çalışıyor. Maaşının yarısını kiraya veriyor. Bu yol yapılmış olsa gençlerimiz köylerinden Ereğli'ye rahatlıkla arabayla gidip gelebilirler. Ankara'ya açılan penceremiz olan bu karayolunun yapılması konusunda kimsenin ses çıkardığı yok.  Yazık günah değil mi insanlarımıza ve köylerimize. Bu karayolunun biran evvel yapılması gerekir. Biz yaptığımız hizmetleri toplum için yapıyoruz. Amacımız; arkamızda hoş bir seda bırakmak.  Yaptığımız hizmetlerle iz bırakmak istiyoruz".
Başkan Posbıyık kendisine gösterilen ilgiye ve sevgiye şükranlarını sunarak "Bu sevgi her insana nasip olmaz. Hepinize teşekkür ederim. Köylerimizin hepsini zaman buldukça ziyaret etmeye devam edeceğim"
sözleriyle konuştu.