Çaycuma Atatürk ilkokulu öğrecilerinden oluşan izci grubu halka “ekmek israfı” ile ilgili broşür dağıttı.  
Atatürk İlkokulu öğrencilerden oluşan izci grubu Atatürk meydanında ellerinde vatandaşlara şeker ikram edip, kolon yağ septiler ve ekmek israfını yapmamak için broşür dağıttılar. Öğrencilerden Ahsen Afşar duygularını şöyle dile getirdi; “ Biz izciler olarak ekmek israfı ile ilgili kampanya başlattık. Bir sürü ekmek çöpe atıldığı için bizde bu ekmekleri kullanarak daha iyi şeyler yapacağımızı düşündük.” 
Atatürk İlkokulu Müdürü Ergün Uyar, “ Atatürk ilkokulu izcileri olarak Ekmeğin israfı ile ilgili broşürlerimizi dağıtıyoruz. Buradan halkımızı ekmeğin israfı ile ilgili bilinçlendirdiysek mutlu oluruz”dedi. 
Atatürk İlkokulu Müdür yardımcısı Özgün Özçayır ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Bugünkü organizasyonumuz, Atatürk ilkokulu izci lideri Mustafa kocaoğlu önderliğinde, Toprak Mahsulleri Ofisi ile iletişime geçilerek böyle bir organizasyona girişim fikrini hep beraber verdik. Aslında biz bugün vatandaşımıza ofisin hazırlamış olduğu yemek tarifleri kitabını dağıtma fikrimiz vardı. Ancak ellerinde çok sayı da kitabın olmamasından dolayı bunu erteleme kararı aldık. Şu andaki etkinliğimiz sadece broşür dağıtımı ile ilgilidir.  Dükkanlara Toprak Mahsulleri Ofisinden sağlanan broşürlerin iş yerlerine asılması ve vatandaşımıza el broşürlerinin dağıtılmasından ibarettir. Biz Atatürk İlkokulu Müdürlüğü ve izcileri olarak bu kampanyaya sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz.” Öğrencilerden oluşan izci grubu ekmek israfı ile ilgili afişlerini de panolara astılar. Vatandaşlar ise kendilerine yapılan ikramlardan oldukça memnun kaldılar.