Kdz. Ereğli Lisesi Mezunları Derneği’nce düzenlenen,  Liderlik ve İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören’in konuşmacı olarak katıldığı “At Şu Adımı” semineri yoğun ilgi gördü. İzgören, zamanının yüzde 94’nü televizyon başında geçiren ülkenin Türkiye olduğu gerçeğine işaret etti.


Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Ahmet Şerif İzgören, insanların hayallerini gerçekleştirebilmek için adım atabilme cesaretini nasıl göstereceğini, kendi kişisel geçmişinden ve yaşanmış bazı örneklerle anlattı.

 

İnsanların başarısızlıkları için kendi tembellikleri dışında birtakım faktörleri suçlama eğiliminde olduğunu aktaran İzgören, yaşamda başarıya ulaşanlardan bazı örnekler de sunarak  kısaca şöyle dedi:

 

“Bakıyorsunuz ülkenin insanlarına herkes birbirine lanet okuyor, emeğe gelince yok. Türkiye’de insanların yüzde 57’si çalışabileceği halde çalışmıyor. 26 milyon kadından 20 milyonu evde oturuyor. Benim bütün büyüklerim Manisa’nın Demirci ilçesinden. Ben küçükken, Demirci’nin sokaklarını dolaşırken halı dokuma sesi gelirdi. Şimdi dolaşıyorum bütün evlerden izdivaç programı sesi geliyor. Bu 20 milyon kadının çoğu evli. Hem evlisin hem izdivaç programı seyrediyorsun, bundan boş iş olabilir mi?”

Emeğin kendi başına ekonomik değeri olmadığını öne süren İzgören, “Emek bilgiyle değer kazanır” dedi.

 

İnsanların emek verdikleri şeylerin eğitimine zaman ayırması halinde daha fazla değer üretebileceğini belirten İzgören, Türkiye’nin bu konudaki durumunu ise “Türkiye’de yüzde 94 düzenli olarak televizyon seyrediyor. Oysa düzenli kitap okuyanların oranı sadece yüzde 4. Okumayı sevmeyen bir toplumuz” diyerek anlattı.

 

 

YÜKSEK KATILIM

Seminere Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cüneyt Şahinöz ve dernek yöneticileri,  Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan, Kdz. Belediye Meclisinin AKP’li  Üyeleri Yusuf Kalay ve Fevzi Ekşi, CHP l Genel Meclisi Üyesi Kenan Gündoğdu, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminere gelenlerin Atatürk Kültür Merkezi Sinema salonunu doldurduğu gözlendi. Seminere katılanlara İzgören Akademi onaylı katılım belgesi verildi.