Kdz.Ereğli'de 2009 yılında kaybolan Suat Soysal hala bulunamadı. Gözyaşları içerisinde oğlunun dönmesini bekleyen yaşlı anne, oğlunun evini sanki gelecekmiş gibi hazır tutuyor.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)'ndan emekli olduktan sonra çalışmayan ve gününü arkadaşları ile birlikte geçiren Suat Soysal (51) 2 yıl önce ortalıktan kayboldu. Son olarak Balı Mahallesi'ndeki evine arkadaşları tarafından bırakıldığı görülen Soysal'dan bir daha haber alınamadı. Emekli maaşını da çekmeyen Soysal'ın hayatından endişe eden ailesi, 2 senedir haber çıkmayınca hayatından ümitlerini kesti. Ailenin tek isteği ise dirisine ulaşamadıkları Suat Soysal'ın ziyaret edebilecekleri bir mezarının olması.
3'ü erkek beş çocuğu olan ve 2 oğlunu iş kazalarında yitiren anne Şerife Soysal (78) üçüncü oğlunun acısı ile gözyaşı döküyor. İki katlı binalarında birlikte oturdukları oğlundan 2 senedir haber alamayan gözü yaşlı annenin tek isteği oğluna bir an evvel kavuşmak.

OĞLU HER GECE RÜYASINA GİRİYOR

Oğlunun evini her gün kızı Nuray Soysal ile birlikte derleyip düzenleyen anne Şerife Soysal, gözyaşları içinde Sanki oğlum birazdan içeri girip elimi öpecekmiş gibi hissediyorum. Allah rızası için oğlumu görenlerin haber vermesini istiyorum. Ondan gelecek bir haber bekliyorum. Geceleri rüyalarıma giriyor. Uyku uyuyamıyorum. Bir an içimde bir kıpırtı oluyor. Camı açıp dışarıya bakıyorum. Onun geldiğini zannediyorum. Onun hayaliyle yatıp kalkıyorum. En azından mezarı belli olsun. Allah rızası için benim oğlumu bulsunlar. dedi.
37 sene önce eşini kaybeden ve çocuklarına hem anne hem de babalık yapan anne Şerife, yaşadıkları acılı günlerinde, kızı Nuray Soysal'a sarılarak destek alıyor.
Suat Soysal'ın kız kardeşi Nuray Soysal (40) abisinin hiç kimseyle husumeti olmadığını ve çevresi tarafından da sevilen birisi olduğunu söyledi. Soysal, Abim TTK' dan emekli olduktan sonra çalışmadı. Arkadaşları ile birlikte gezer dolaşırdı. Eşinden ayrıldıktan sonra 2'si kız, 2'si erkek 4 çocuğunu görebilmek için eski eşinin olduğu yerlerde gezerdi. Bir anda ortadan kayboldu. 2 senedir haber alamıyoruz. Banka kartını bir iş yerinde bulduk. O günden bu yana maaşına da dokunmadı. 22 Temmuz günü arkadaşları tarafından evine kadar getirilmiş. Ancak eve girmemiş. Sabah biz eve gittiğimizde yatağı bozulmamıştı. Son olarak ağabeyimi komşularımız görmüş. Ağabeyim beni ve annemi aramadan duramazdı. Namus konusunda hiçbir yanlışı olmazdı. Kimseyle işi olmazdı. Birileri tarafından kasıtlı olarak öldürülmüş olabileceğini düşünmüyoruz. Nereye giderse gitsin mutlaka arar, bir sıkıntı var mı diye sorardı. Bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen kendisinden bir haber alamadık. Hayatından endişe ediyoruz. Eğer öldüyse bile en azından nerde öldü? Nasıl öldü bilmek istiyoruz. Bu konuda polise ve jandarmaya gittik. Ancak hiçbir haber alamadık. Onu çok özledik. Ekmeğini yediğim ağabeyimin bir an önce bulunmasını istiyorum. diye konuştu.