İzmir Karşıyaka İlçesinin yeni oluşmuş çağdaş ve büyük yerleşim yerlerinden biri olan Mustafa Kemal Mahallesinde Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Mahalle Merkezi'ne 15.16 Dönem Zonguldak, 18, 22 ve 23. Dönemler İzmir Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili olan hemşehrimiz Kemal Anadol'un adı verildi.

Toplam 700 metrekare alanında, kitaplık. kadın el sanatları kursu, spor salonu ve çeşitli eğitim ünitelerinden oluşan Mahalle Merkezinde kalabalık bir açılış töreni yapıldı. 9 Mart 2019 günü gerçekleştirilen açılışa yeni ve önceki dönem Milletvekilleri, Karşıyaka ve Foça Belediye Başkanları, gazeteciler, CHP örgütü ve kalabalık mahalle sakinleri katıldı.

Belediye orkestrasının konseriyle başlayan toplantı, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsmail Demirtaş, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in konuşmalarıyla devam etti.

Daha sonra kürsüye davet edilen Kemal Anadol duygularını dile getirerek; "Dün, bugün ve yarın, dünyanın oluşumundan bu yana sonsuza akan zaman Irmağı üstündeki köprünün üç ayağıdır. Dünü bilmeyen bir toplum günübirlik yaşayan ve gelecek için hiçbir amaç taşımayan sıradan kalabalıktır. Uygarlığa giden zaman köprüsünden geçemez ve tarihin karanlıklarında kaybolur gider" dedi.

Son olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, tesis hakkında açıklamalar yaparak "Kemal Anadol'un adını buraya vermekle bölgemize emeklerinin karşılığını vermek, partimizin ve demokrasimizin hafızasını korumak istiyoruz" dedi.

Tören orkestranın gelenlerin de coşkulu bir şekilde katıldığı İzmir Marşı ile son buldu.