Kdz. Ereğli’nin “Eğitim Dedesi İbrahim İzmirli” Mücahid Ören’e gönderdiği mektupta, ‘Sevenlerin Dilinden’ vurgusu ve “Sayın Enver Ören Ağabeyin Muhterem Oğlu Mücahid Ören” başlığıyla kaleme  aldığı yazıda  “Bütün uğraş ve çabalarınla elimle sizlerin finans kurumuna yatırdığım paramı almak imkanına kavuşamadım” dedi.

 

Hacı İbrahim İzmirli mektubuna şu sözlerle devam etti:


 

“Malumunuz finans kurumu iflas etmedi, parayı çaldırmadınız, düşürmediniz, kaybetmediniz.
 

Devletimizin iyi niyetine dayanarak Armutlu tesislerini Bizim evler 1.,2.,3.,4. ve 5, ve Kristal Binalarını yeni aldığınız inşaat şirketi, araba tesisleri yeni sigorta kurumu ve gazetenizde yaptığınız paha biçilmez yenilikler herkesin bildiği gibi garip gurebanın parasından başka bir şeyle yapılamaz.

 

Anlamakta zorlanıyorum; Bu kadar borcunuz varken Sudan’da çeşme yapmanız, talebelere kurs ve burs vermenizi?
 

Şunu da hatırlatayım bir ara ben de on daireli binamı size kira karşılığı istemeden verdimse de uzun yıllar çalıştıramayıp iade ettiniz.

 

Bir de şuna aklım ermiyor; Bu kadar borcu olan bir kuruluşa zekat düşmeyeceği bir gerçektir. Yani demem o ki; sizden olan alacağımı zekata saymalı mıyım ! (Benim paramı bana verin)

 

Malum gazetenizin “bizim sayfa”sı nı her gün noktasına virgülüne okumadan uyumam. Sizlere de tavsiye ederim; merhum babanızı yattığı yerde azaptan kurtulması için o sayfalarınızda yer alan mübarek kişilerin yazılarını okuyunuz ve tavsiyelerine kulak veriniz. Merhum ahrete intikalinin 1. Yılında gazetenizde devam eden yazılarınızın her birini dikkatlice okuyorum. Böylece merhumun bildiğim hayat hikayesinin üstünde bilgilere ulaştım. Ne elem vericidir ki böyle bir mütevvefayı yattığı yerde rencide etmeye hakkınız olmadığını düşünüyorum. En kısa zamanda borçlarını ödeyip mezarına giderek ayak uçlarını öpüp kendisinden özür dileyiniz.

 

Bendeniz cenaze merasiminde hakkımı helal etmiyorum demek için bulundum. Ancak o muhteşem topluluğu görünce linç edilme korkusundan sesimi çıkarmadan geri döndüm.

Merhum pederinin  75 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Bendeniz ise kayden 1929 doğumlu olup kuş ömrü kadar ömrüm kaldı. Ölümü de kiminle hesaplaşıp merhumu azaptan kurtaracaksınız ?
Defalarca mektuplarımda belirttiğim gibi ilçemde; dört adet anahtar teslim ilköğretim okulu, bir adet te devletle işbirliği ile ortaklaşa bir ilköğretim okulu, bir huzurevi, bir adet Anadolu Lisesi, bir adet Fen Lisesi ve bir adet te Spor Lisesi yapılmasına vesile eden Allah’ıma şükrediyorum.

 

Eğer aklıseliminizi kullanıp sizdeki paramı bana değil de Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çıkartma lütfunda bulunur iseniz beni sağlığımda dokuzuncu esere ve pederinizi de huzura kavuşturacağınızı ümit ederim.