Ereğli'de küçük bir dükkanda esnaflık yapan, iş hayatı süresince tasarruflarıyla ilçede 8 okul ile 1 huzurevi inşa ettiren İbrahim İzmirli (85) yaşamını yitirdi.

2009 Yılında Zonguldak Valiliği ile yaptığı protokol gereği ilçeye Fen Lisesi yapılması için 700 bin TL destek sözü veren, 500 bin lirasını peşin, finans şirketinden 200 bin lirasını alamayınca da bankadan kredi çekerek borcunu ödeyen İbrahim İzmirli’nin vefat ettiği saatlerde İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi tamamlanarak eğitim ve öğretim vermeye devam etti.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, inşaatı tamamlanarak eğitim ve öğretime geçen okulda öğrenciler ile bir araya geldi.

Kaymakam İbrahim Çay, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini belirterek, “Gençlerimizin sağlıklı bir mekanda eğitim ve öğrenim alabilmeleri için mücadele ettik. Hayırsever vatandaşımız sabah saatlerinde yaşamını yitirdi, mekanı cennet olsun. Onun en büyük hedefi bu okulun gelip eğitim öğretime başlaması ve kendisinin de bunu görmesi idi”

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da binanın yetiştirilememesi nedeniyle başka bir okulda eğitim ve öğrenim gören 249 öğrencinin kendi okullarında eğitim görmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Hacı İbrahim İzmirli için saat 13.30’de Ereğli Kaymakamlığı önünde tören düzenlenecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)