JANDARMAYA VALİ KUTLAMASI

Zonguldak İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Jandarma Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Zonguldak 3. Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgenereal Birol Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve beraberindeki askeri erkan Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret ettiler.

Vali Kaban, Jandarma Teşkilatının asayiş ve güvenliğin teminindeki önemini vurgulayarak 177. kuruluş yılını kutlayıp, faaliyetlerinde başarılar dilerken, Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de ifade etti.



Zonguldak'ta jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, ordu evinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, teşkilatın kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.




Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bugüne milletin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Selvi, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz." diye konuştu.

Etkinlik, şiir okuyan öğrencilere hediyelerin verilmesi ve tanıtım filminin izlenmesinin ardından son buldu.