Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarını açıkladı. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen olaylar şu şekilde:

 

MERKEZ İLÇE'DE EVDEN HIRSIZLIK

Kardeşler Köyünde saat 16.00 sıralarında H.A. isimli şahıs kendisine ait evinin giriş kapısı kırılmak suretiyle evine girildiğini ve evinde bulunan (1) adet stili marka motorlu testeresinin ve (1) adet el fenerinin faili meçhul kişi ya da kişilerce çalındığını beyan etmiştir. Oyi timi tarafından olay yerinde gerekli araştırma ve inceleme işlemleri yapılarak şüpheli şahıs ya da şahısların yakalanması için çalışmalara devam edilmekte olup, C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

ÇAYCUMA'DA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA

Filyos Beldesinde saat 03.30 sıralarında yapılan kontrolde O.A.E. isimli şahsın alkollü olarak araç kullandığı tespit edilmiş olup, yapılan alkol muayenesinde şahsın (1,74) promil alkollü olduğu tespit edilmiştir. O.A.E. isimli şahsa idari para cezası uygulanmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

ÇAYCUMA'DA KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME

Saltukova Beldesinde saat 11.00 sıralarında A.T. isimli şahıs sevk ve idaresindeki plakalı aracı ile geri manevra yaptığı esnada İ.Y.A. isimli şahsın plakalı park halindeki aracına çarparak zarar verdiği mağdurun beyanı ve kamera kayıtlarından anlaşılmıştır. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

DEVREK'TE DOLANDIRICILIK

Çaydeğirmeni Beldesinde saat 07.00 sıralarında M.S. isimli şahıs müracaatta bulunarak S.Ö. isimli kız arkadaşı ile tatile gitmek amacıyla buluştukları Devrek ilçesinden Çaydeğirmeni beldesine geldiklerini, burada S.Ö. isimli şahsın bavulunu almak üzere evine gideceğini söyleyerek kendisinden üzerinde bulunan parayı istediğini belirtmesi üzerine M.S. isimli şahıs kendi isteği ile üzerinde bulunan (30,000) TL parayı kız arkadaşı olan S.Ö. isimli şahsa verdiğini ancak kız arkadaşının geri dönmediğini belirterek dolandırıldığını anladığı beyan etmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheli şahsın kimlik tespiti yapılarak tahkikata başlanılmıştır.

 

GÖKÇEBEY'DE TRAFİK KAZASI SONUCU TAKSİRLE YARALAMA

Ömerci Köyünde saat 10.00 sıralarında H.Y. isimli şahsın sevk ve idaresindeki aracı ile Zonguldak ili istikametinden Devrek ilçesi istikametine seyir halindeyken Ömerci köyü köprüsüne geldiği esnada dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybederek köprü korkuluklarına çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan araç sürücüsü sevk edildiği Gökçebey Devlet Hastanesinde yapılan muayenesine müteakip taburcu edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı tahkikata başlanılmıştır.

 

GÖKÇEBEY'DE YÜKSEKTEN DÜŞME

Çukur Köyünde saat 10.45 sıralarında N.B. isimli şahıs evindeki koltukta oturduğu esnada dengesini kaybetmesi sonucu yere düşmek suretiyle yaralanmıştır. Yaralı şahsın sevk edildiği Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan tedavisi sonucu hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilerek müşahede altına alınmıştır. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

KDZ. EREĞLİ'DE SARHOŞLUK

Ormanlı Beldesinde saat 01.50 sıralarında S.Ü. isimli şahsın belde içerisinde alkol aldığı ve çevreyi rahatsız ettiği tespit edilmesi üzerine şahıs Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Şahsın yapılan alkol muayenesinde (2,74) promil alkollü olduğu tespit edilmiş olup, şahsa (100) TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır.