Alaplı ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığınca, şehitler anısına "Jandarma Şehitler Ormanı" oluşturdu.

Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, Alaplı-Akçakoca Karayolu kenarında oluşturulan Jandarma Şehitler Ormanında fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, öncelikli görevlerinin şehit aileleri ile gazilere sahip çıkmak ve aziz şehitlerin hatıralarını yaşatmak olduğunu söyledi.

Oluşturulan Jandarma Şehitler Ormanına 100 fidan dikeceklerini ifade eden Gençer, şöyle konuştu:

"Jandarmanın en güzel geleneklerinden biri de şehitlerimizin anıları öncülüğünde çevrenin korunması, geliştirilmesi ve güzelleştirilmesine verilen önemdir. Çağımız gelişen teknolojisin yarattığı kirlilik, şehirleşme adına beton yığınlarını oluşturulması, insanların yeşile ve ağaca olan özlemini biraz daha artırmıştır. Bu konu güncel olarak da en önemli sırayı teşkil etmektedir. Tehlikeli boyutlara ulaşan hava kirliliğini azaltmak, beden ve ruh salığı bakımından gerekli dinlenme alanlarını artırmak, erozyon ile selleri önlemek için ağaçlandırma büyük önem taşımaktadır."

Konuşmaların ardından, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, daire müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile askerler fidan dikimi yaptı.