Zonguldak, kültürel ve ekonomik yönleriyle Japonya'da tanıtılacak.

Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici'nin girişimleri ve Türkiyem Vakfi, Zonguldak Valiliği, THY Japonya Ofisleri ve T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nin de katılımları ile ortaklaşa Japonya'nın Fukuoka Eyaletinde Türk Kültürü ve Ekonomi Günleri etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlikle ile ilgili olarak ön çalışmalarına 2011 yılında başlayan Murat Ensici, Japonya'da düzenlenmesi planlanan organizasyon konusunda ilgili organizasyon firmasına yetki verilerek çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Japonya'daki ulusal ve yerel basından destek alınması konusuna da çok önem vererek şuana kadar çok sayıdaki Japon televizyon kanalı ve gazetelerinden bu organizasyonu destekleyeceklerine dair onaylar alındığını belirten Ensici, Japonya'daki Büyükelçiliğimiz, THY Tokyo ve Osaka ofislerinin de etkinliğe doğrudan katılarak destek vermeleri konusunda görüşmeler yapılarak olumlu sonuç alındı dedi.

Türkiyem Vakfı Başkanı ve Kurucusu TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Koksal Toptan'ı 20 Haziran'da Çankaya'daki ofisinde ziyaret eden Murat Ensici ve eşi Hiroko Ikenoue Ensici, yaklaşık bir saatlik görüşme yaptılar. Ensici, görüşmede Koksal Toptan'a 9-10-11 Mart 2013 tarihlerinde Japonya'da gerçekleştirmeyi planladıkları etkinlikle ilgili bilgi verdi. Ensici çiftinin çalışmalarından son derece memnun kalan Toptan, bu etkinliğe kendilerinin Türkiyem Vakfı olarak katılarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. Koksal Toptan, Türkiyem Vakfı'nın temel amaçlarından birinin Türkiye'yi yurtdışında tanıtmak olduğunu belirterek, bu etkinliğin amaçlarının örtüştüğünü kaydederek, kendisinin de bu etkinlik esnasında Japonya'ya gitmeyi arzu ettiğini söyledi.

VALİ EROL AYYILDIZ'A ZİYARET
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı 12 Haziran tarihinde makamında ziyaretinde eden Murat Ensici ve eşi Hiroko Ikenoue Ensici, yapılması planlanan etkinlik hakkında Vali Ayyıldız'a bilgi verdiler. Ziyaret İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Bölge Müdürü Osman Sav da, katılarak etkinliğe kendilerinin de ellerinde gelen desteği vereceklerini söyledi. Vali Ayyıldız, etkinliğe katılmayı arzu ettiklerini ve Zonguldak olarak neler yapabilecekleri konusunda çalışma yapacaklarını kaydetti. Ensici, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile tekrar bir araya gelerek, yapılabilecek çalışmalar hakkında ayrıntılı görüşmeler yapılacağını söyledi.

BAŞKAN ALİ BEKTAŞ'A ZİYARET
İş adamı Murat Ensici ve eşi Hiroko Ikenoue Ensici, aynı gün Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı da makamında ziyaret etti. Ali Bektaş ile görüşmelerinin ayrı bir önemi olduğunu belirten Ensici, Belediye Başkanımızın Japonya ile kültürel ve ekonomik bağlar kurulması için başlattıkları girişimlerinden dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. 2013 yılının yaz döneminde Japonya'nın Miyazaki Eyaleti Valisi ve Ticaret Sanayi Odası yetkililerinden oluşacak heyet Kozlu Belediye Başkanımızın davetlileri olarak Kozlu Belediyesi'nin açılışlarına katılmak ve görüşmeler yapmak üzere Zonguldak'a gelmeyi planlamaktadırlar. Japonya tarafı, özellikle gelmeden önce Zonguldak'ı mümkün olduğunca yakından tanımak istediklerini söylediler. Ayrıca Japonya'nın Fukuoka Eyaletinde düzenlenecek olan etkinliğe Miyazaki Eyalet Valisi, beraberindeki heyetle katılacak olmaları ayrı bir önem arz etmektedir dedi.

DAVETLİLERE TÜRK YEMEKLERİ VERİLECEK
Türkiye'den katılacak olan Neyzen grubunun da etkinlik suresince konserler vereceğini belirten Murat Ensici, Ayrıca etkinliğin ilk gününde Japonya'nın resmi makamlarının ve Japon halkından oluşacak davetlilere Türk yemekleri sunulacak ve Neyzen gurubunun konseriyle devam edilecek. Son olarak da THY Tokyo Ofisince etkinliğe katılan misafirler arasından 2 kişiye çekilişle ücretsiz Türkiye'ye uçuş bileti takdim edilecektir. THY Tokyo Müdürü Hasan Mutlu Bey'e de yaptığı bu jest ve yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tokyo Ticaret Müşavirliği'nce de etkinlik boyunca gelecek olan misafirlere açacakları stantlarında paketlenmiş fındıklar ikram edilecektir. Ayrıca Tokyo Ticaret Başmüşaviri Osman Bekaroğlu'na da gösterdikleri yakin ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum.
Bu etkinlikte Zonguldak standının açılması konusunda yetkili makamlarla gerekli yazışma ve görüşmeler devam etmektedir diye konuştu.

AMAÇ, JAPON HALKININ ZONGULDAK İLGİSİNİ ARTIRMAK
Amaçlarının Japon halkına Zonguldak'ı tanıtarak, Zonguldak ilgisini artırmak olduğunu belirten Murat Ensici şunları söyledi: Türkiye'yi ve özellikle kendi memleketimi tanıtmayı arzu ediyorum. Zonguldak'ın kültürel ve ekonomik yönleriyle Japonya'da çok iyi tanıtılarak Japon halkının Zonguldak'a olan ilgisini artırmayı amaçlıyoruz. Özellikle ticari olarak Zonguldak'a girdi sağlayacak ihracata yönelik çalışma yapan firmaların el emeği ve gıda ürünlerinin tanıtılarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi konumunda bulunan Japonya pazarından pay alabilmeleri hedeflenmektedir. Yapılacak olan bu etkinlikle Zonguldak'ın Japonya'da tanıtılmasına her tarla katkı sağlayacak milletvekillerimize, Valimize, belediye başkanlarımıza ve is adamlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Japonya'daki etkinliğe katılması arzu edilen kafilenin belirlenmesi ile ilgili olarak resmi makamlarla olan görüşmeler olumlu ilerliyor.
Etkinliğin ikinci ve üçüncü günlerinin içeriğinin daha çok Zonguldak'ın tanıtımı ağırlıklı olması ve Zonguldak'ta yatırım imkanları konulu seminer düzenlenmesinin planlandığını kaydeden Ensici, Ayrıca açılacak olan stantlarla ve yapılacak ikili iş görüşmeleri ile de ileriye yönelik iş bağlantıları kurulmasına zemin hazırlanması hedeflenmektedir. Özellikle Filyos Vadisi Projesinin Japonya'da tanıtılması konusunda milletvekillerimizle yapılan ikili görüşmelerde de aynı görüşler paylaşılmıştır dedi.