Kdz. Ereğli'de yoğun kar yağışından kaynaklanan elektrik arızaları sebebiyle jeneratör satışlarında önemli ölçüde artışlar meydana geldi.
Kdz. Ereğli Yapı Market Satış Sorumlusu Hakan Acar, yoğun kar yağışına bağlı olarak ilçenin büyük bölümünde yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle vatandaşların evlerine ve işyerlerine jeneratör satışlarında artış meydana geldiğini söyledi. Vatandaşların özellikle ev ve işyerlerine jeneratör aldıklarını ve yeni siparişler verdiklerini belirten Acar, Özellikle son 2 günde jeneratör satışları patladı diyebiliriz. Bir günde 50 jeneratör sattık. Elimizde jeneratör kalmamıştı hemen sipariş verdik. Şu an yeterince jeneratör var. Kapasitelerine göre jeneratör fiyatları 239 ile 549 Türk lirası arasında değişiyor. Jeneratörler ortalama olarak 5 saat boyunca çalışabilir. Ancak saat başı ara vermekte fayda var. 
Bir de şu ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor. Mesela buz dolabı ve 2-3 ampul çalışırken, diğer elektronik cihazları çalıştırıp jeneratöre fazla yüklenmemek gerekiyor. Vatandaşlar en çok kombi, buzdolabı ve ampul çalıştırmak için jeneratör alıyor dedi.