Zonguldak Jeobilim Okulu Projesi Zonguldak aşaması başarıyla sona erdi.
TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu projeleri kapsamında gerçekleştirilen Zonguldak Jeobilim Okulu (ZJO) projesinin Zonguldak aşaması Zonguldak Öğretmenevi'nde katılımcılara proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop tarafından belgelerinin verilmesiyle başarıyla sona erdi.
ZJO Zonguldak aşamasında açılışın ardından, Tanışma ve Jeolojik Olguların Dramatizasyonu, Jeoloji ile Bilimin Doğasının Keşfi ve Proje Farkındalık Grupları ve Proje Danışmanlık Eğitimi etkinlikleri Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop tarafından gerçekleştirildi. 28.08.2012 tarihinde ise Yoga Yapıyoruz etkinliği, Yaşamımızda Jeoloji ve B.E.Ü. Merkez ve Sağlık Kampüsü Jeolojik Oluşumların Keşfi etkinlikleri Yrd. Doç. Dr. Gürkan Bacak ve Yrd. Doç. Dr. Hülya Keskin Çıtıroğlu tarafından yoğun yağmur nedeniyle kısmen gerçekleştirildi.
29 Ağustos 2012 tarihinde ise Zonguldak Çevresi (Kdz.Ereğli) Jeokeşif etkinliğinde HEMA Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmelerinde Jeoloji Müh. Odası İl Temsilcisi Şaban Koç refakatinde incelemelerde bulunuldu, ardından Karadeniz'de Petrol Var mı? TPAO Akçakoca Tesislerinde Mühendis Ali Demirer tarafından bilgi alındı, Kdz.Ereğli Cehennemağzı Mağarası incelendi.
Araş. Gör. Recep Melih Akmaz ve Yrd.Doç.Dr. Hülya Keskin Çıtıroğlu tarafındanVolkano Sedimenter Tabakaları Tanıyoruz etkinliğinde önce Gökgöl Mağarası incelendi, ardından Amasra yolu üzerindeki jeolojik oluşumlar incelendi, Amasra Jeoturizm etkinliğinde yat turu ile jeolojik oluşumlar incelendi ardından Uzman Tevfik Cem Akalın tarafında Doğa Yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Araş. Gör. Özgür Yılmaz tarafından 300 Milyon Önce Kömürün Doğum Günü etkinliği, ardından Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Çakır tarafından Zonguldak Kömürcülük Tarihi, ardından Kömürün Ye altı Serüveni etkinliği TTK Üzülmez Tesislerinde Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman tarafından gerçekleştirildi.
Ardından Kömürün Yerüstü Serüveni etkinliğinde Maden Mühendisi Aydın Kasapoğlu tarafından TTK Kozlu tesislerinde incelemelerde bulunuldu. Ardından Kömürün İçindeki Fosiller-Tarihin Tanıkları etkinliği Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman tarafından gerçekleştirildi. Günün en son etkinliği Topraktan Sanata etkinliğinde ise katılımcılar kilden jeolojik olguları yaratıcılıkları ile ortaya çıkardılar. 01.09.2012 tarihinde ise Kayaçlara Can Veren Mineralleri Tanıyalım etkinliğini Yrd.Doç.Dr. Gürkan Bacak jeoloji müh. Lab. gerçekleştirdi.
Yrd.Doç.Dr. Hasan Said Tortop Kömürün Gazı Olur mu? etkinliğini Çevre Müh. Lab. yaptı. Tabakalı Sedimanter Kayaçları Arazide Tanıyalım ve Ölçelim etkinliğinde Kozlu sahilinde incelemelerde bulunuldu ve Jeolojik Harita ve Kesit Çiziyoruz etkinliği gerçekleştirildi. Ardından Kaya Tabakalarını Yiyoruz etkinliği Zonguldak Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Günün sonunda ise Jeobilim Farkındalık Projeleri ve Konu Sunumu etkinliğinde öğretmenler okullarında yapmayı planladıkları çalışmaları sundular. 02.09.2012 tarihinde ise Anadolu Güncel Depremlerinin Orojenik ve Tektonik Modellemesini Yapalım etkinliği Yrd.Doç.Dr. Gürkan Bacak ve Deprem-Jeoloji-Bina etkinliği Öğr.Gör. Ali Çetin Bayhan tarafından gerçekleştirildi.
Öğleden sonra ise ZJO Proje Yürütücüsü Yrd. Doç.Dr. Hasan Said Tortop'un eğitmenlere Teşekkür Belgesi ve katılımcılara Katılımcı Belgesi verildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler 22-23 Aralık 2012 de Jeobilim Farkındalık Toplantısı etkinliğinde Ankara'da öğrencileriyle buluşmak üzere Zonguldak aşaması başarı ile sona erdi.