Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünün Lisans eğitimine başlaması nedeniyle Üniversite ve Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliğinin katkılarıyla düzenlenen tanışma kokteyli, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özden Özel Güven, öğretim üyeleri, Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliğinden İl Temsilcisi Jeoloji Müh. Şaban Koç, İl Temsilci Yardımcısı Jeoloji Müh. Mehmet Ali Özdemir ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Daha sonra öğrencilerle yapılan söyleşide, jeoloji mühendisliği bölümü öğrencilerine TMMOB ve jeoloji mühendisleri Odasının kuruluş ve amaçları hakkında bilgiler verildi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç'un konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın İlkeleri özetle; Yeraltı ve yerüstü doğal kaynaklarımızın ülkemiz yararları doğrultusunda değerlendirilmesi yönünde katkı sunmak,Maden jeolojisi, petrol jeolojisi, yeraltısuları jeolojisi, deniz jeolojisi, jeoteknik mühendisliği, çevre jeolojisi, kentleşme, sondajcılık, temel jeoloji hizmetleri ve çeşitli mühendislik uygulamalarında mesleğin etkinleştirilmesi, üyelerin yetki ve sorumluluklarının saptanması ile geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapmak,

Jeoloji mühendisliği eğitiminin gelişmesine katkıda bulunmak, ilk dört yıllık temel jeoloji mühendisliği eğitiminde birlikteliğin sağlanması yönünde çalışmalar yapmak, mesleğin gelişmesi ve tanıtılması ile ilgili teknik kongre, seminer, sempozyum, konferans, sergiler düzenlemek, Üyelerin birbirleri ile ve toplum ile ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, Meslek disiplini ve ahlakı korumak ve Ülkedeki demokrasi mücadelesinde yer almaktır.

Bu itibarla eski adı Karaelmas Üniversitesi olan ve çok kısa bir süre önce adı Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilen Üniversitemizin, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümüne, bu öğretim döneminde gelen öğrencilerimize genç meslektaş adaylarına hoş geldiniz diyor, başarılı bir öğrenim dönemi geçirmelerini diliyorum.