Alaplı’da bir evde yapılan evde hazır halde 25 kilo esrar ve çok sayıda mermi ele geçirdi. Olayda firari olan zanlı, Jandarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.

 

Alaplı’da önceki gece meydana gelen kaza sonrasında sürücü U.S. ağır yaralanmış ve Ereğli Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı. U.S.’nin 5 gün sürdürebildiği yaşam mücadelesini kaybetmişti. U.S.’nin hayatını kaybetmesinin ardından yakınları söz konusu olayın kaza olmadığını ve yakınları U.S.’nin adli tıpa gönderilmesini istemişti. Ailenin isteği üzerine U.S.’nin cesedi Adli Tıp’a gönderildi. Bu gelişmelerin yaşanmasının ardından Alaplı İlçe Jandarma ekipleri kaza ile ilgili araştırmasını derinleştirdi. Yapılan araştırmada U.S.’nin olay akşamı yalnız olmadığı, gece boyunca akrabası F.S. ile birlikte olduğunu tespit etti. F.S.’yi aramaya başlayan Alaplı Jandarma ekipleri, F.S.’nin Musabeyli köyünde ki evine gelerek arama yaptı. Yapılan aramda ise hazır halde 25 kilo esrar ele geçirildi.

 

ALMANYA’DAN SINIRDIŞI EDİLMİŞ

F.H.’si babasına ait olan evde Jandarma Olay yeri inceleme ekipleri tarafından kapsamlı bir arama yapıldı. Yapılan aramada evin odalarında hazır halde bekletilen esrar maddesi ele geçirildi. Evin bodrum katında da yapılan aramalarda da kurutulmaya bırakılmış kök hint keneviri bulundu. F.S.’nin hint kenevirlerini kendi bahçelerinde yetiştirdiği öğrenildi. Anne ve babası Almanya’ da yaşayan F.S.’nin 1994 yılında Almanya’ da esrar maddesi bulundurmak ve satmak suçlarından 6 yıl hapis yattığı ve 2000 yılında hapisten çıkar çıkmaz sınır dışı edildiği öğrenildi. Jandarma ekipleri ayrıca evde yapılan aramada çok sayıda mermi de ele geçirdi.

AYNI AKŞAM YAKALANDI
İlçe Jandarma ekipleri firari olan F.S.’nin yakalamak için ilçede geniş çaplı arama başlattı. F.S.’nin Alaplı Siteler mevkisinde yapılan aramalar sırasında yakalandı. Kaçmak isteyen F.S., Jandarma ekiplerini atlatamadı. F.S.’nin yapılan üst aramasında 1 adet 7,65 çapında ruhsatsız silah ele geçirildi. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.