Kdz.Ereğli'ye bağlı Kaptaş köyü yakınlarında benzin istasyonu inşaat alanından teleskopik direk ve bağlantı demiri çaldıkları iddiası ile 3 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekipleri olayı geçekleştirdikleri iddia edilen 3 kişiye, olay yerinde düşürdükleri otomobilin plakasından ulaştı.

Ereğli'ye bağlı Kaptaş köyü yakınlarında geçtiğimiz gün hırsızlık olayı meydana geldi. Yol üzerinde benzin istasyonu kurmak için çalışmalarına başlayan işyeri sahibi K.G., sabah işyerine geldiğinde 100 adet teleskopik direk ile 700 kilo civarında bağlantı demirinin çalındığını fark etti. Bunun üzerine K.G. hırsızlık olayının faillerinin yakalanması için jandarmaya başvurdu. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri hırsızlığın meydana geldiği bölgedeki incelemeleri sırasında bulduğu araç plaka ile ilgili araştırma başlattı. İşyeri sahibinin plakanın kendisine ait olmadığını söylemesi üzerine araştırmayı derinleştiren ekipler, araç sahibine ulaştı.

Ekipler plaka sahibinin aracını E.T.'ye emanet olarak verdiğini tespit etti. Yapılan çalışmalar sonrasında aracı alan E.T. başta olmak üzere, olaya karıştıkları iddia edilen N.T. ve C.G. de gözaltına alındı. Zanlılar jandarma karakolunda tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan N.T. ve C.G. savcılık tarafından serbest bırakılırken, E.T.'nin savcılıktaki ifadesinin devam ettiği öğrenildi. Olaya karıştığı belirlenen C.T. isimli şahsın ise aranmasına devam ediliyor. Hırsızlıkta kullanılan araç ise Ereğli Jandarma Komutanlığı garajına çekildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.