Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, K yetki belgesi alan ve yetki belgesi süresi dolan üyeleri başvurmaları konusunda uyardı.
Civelek, K1,K2,K3 yetki belgesi almış olup, yetki belgesi süresi dolan ve yenilemek isteyen hak sahipleri yetki belgesi süresinin dolmasına 60 gün kala yetki belgesi dosyasının bulunduğu Zonguldak Ticaret Odası veya Bolu Bölge Müdürlüğü'ne başvurmalarının zorunlu olduğunu söyledi.
 Civelek, “60 gün öncesine kadar Bolu Bölge Müdürlüğüne, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat etmeniz ve yetki belgesinin geçerli ücretinin yüzde 15 ini,30 gün sonrasına kadar Bolu Bölge Müdürlüğüne, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat etmeniz ve yetki belgesinin geçerli ücretinin yüzde 50'sini, süresi içinde yapılan başvurularda yetki belgesi toplam tutarının yüzde 15'i karşılığında yetki belgesi ve ekindeki belgeler 5 yıl yenilenecektir. Yetki belgesi süresi dolmasına rağmen ticari veya gayri ticari taşıtı ile kendisine veya bir başkasına ait her türlü yük ve eşyayı taşıyanlar hakkında idari para cezası düzenlenecektir. Yetki belgelerini süresi içinde yenilemeyenler, yetki belgesi taşıt belgesi ve taşıt kartları cezalı olarak verilecek olup, yenileme yapmayanların yetki belgeleri iptal edilecektir” dedi.