Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban Hanımefendi çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın-yavrularımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen koruyucu aileler ile bir aradaydı.





Koruyucu aileler, çocuklarımız ve bu işle ilgili Sosyal Hizmet Uzmanları vb. görevlilerinde katıldığı programda yapılan slayt gösterimi ile koruyucu ailenin ne olduğu, neden seçildiği, kimlerin koruyucu aile olabileceği, yükümlülükleri, koruyucu ailelere ve yerleştirilen çocuklarımıza sağlanan olanaklar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Eşi Nebahat Özer, İl Emniyet Müdürü Eşi Hafize Turanlı, İl Jandarma Komutanı Eşi Hatice Selvi’nin de katıldığı programda bir konuşma yapan ve koruyucu ailenin toplumumuzdaki yeri ve önemini vurgulayan, Neriman Kaban ve diğer konuklar koruyucu ailelerle sıcak bir ortamda sohbet etme imkânı da buldu.