Zonguldak'ta 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, Kilimli ve Kozlu beldelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

KOZLU'DA İLK KUTLAMA
Kozlu Belediyesi, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kozlu Balıkçı Barınağı'nda bir şenlik programı düzenledi.
Şenliklere Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Liman Başkan Yardımcısı Sedat Poyraz ve Kozlu halkının yanı sıra, Ankara Sahil Deniz İzci Kulübü katıldı.
Programın açılış konuşmasında Başkan Ali Bektaş, Kozlu'da ilki kutlanan şenliklerin hayırlı olmasını diledi.
Yarışmaların başladığı sırada bir grup genç, nedeni belirlenemeyen bir sebeple tartışmaya başladı. Olayların büyümesiyle emniyet görevlileri tartışmaya müdahale ederek, tarafları polis aracına bindirdi. Burada bir süre sakinleştirilmeye çalışılan gençler serbest bırakıldı.
Ardından program kaldığı yerden devam etti. 50 metre küçük kızlar yüzme yarışmasını Damla Manav, 50 metre küçük erkekler yüzme yarışmasını Eren Kutlu, 50 metre büyük erkekler yüzme yarışmasını Cemal Can, 50 metre büyük kızlar yüzme yarışmasını Hande Kızıltuğ, 50 metre kürek çekme yarışmasını Gazi isimli tekne, 800 metre 12-13 HP motor yarışmasını ise Serdar isimli tekne, ördek yakalama yarışmasını Yenal Uncu, halat çekme yarışmasını Mendirekspor, top yakalama yarışmasını Enver Can ile Uğur Korkmaz, yağlı direk yarışmasını ise Batuhan Eliyazıcı kazandı.
Belediye Başkanı Ali Bektaş, kazananları tebrik etti. Ödül töreni, dün akşam 20.30'da Kozlu Balıkçı Barınağı'nda yapıldı.

KİLİMLİ'DE ÖRDEK TERLETTİ!
Kilimli beldesinde 12. Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kilimli Limanı'nda yapılan etkinliğe, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, eşi Eda Özdemir, Kilimli Belediyespor Başkanı Engin Aygün, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından bayan ve erkekler yüzme yarışmaları, tek ve çift kürek yarışmaları, motor yarışları, ördek yakalama ve yağlı direk yarışmaları yapıldı.
Yarışmalarda, 100 metre bayanlar yüzme yarışmasında birinci Yeşim Keskin, ikinci Güzin keskin, üçüncü Merve Pınar, 200 metre erkeklerde birinci Ahmet Büyükbayram, ikinci Samet Şahin, üçüncü İsmail Filizdal, 45 yaş üzeri yüzen erkeklerde birinci İsmail Filizdal, ikinci Can Parlar, üçüncü Hasan Özelen oldu.Sandal tek kürek yarışmalarında ise birinciliği Ünal, ikinciliği Ege, üçüncü Melik, sandal çift kürek yarışmalarında, birinciliği Ünal, ikinciliği Ege ve üçüncülüğü Cebeci, onluk motor yarışlarında ise birinciliği Kırmızı-Beyaz, ikinciliği Aydoğan, onüçlük motor yarışlarında ise Ünal adlı motor birinciliği kazandı. Çift silindir motor yarışlarında ise Engin Şahin kazandı.
Yağlı direk yarışmasında da uzun süre alınmaya çalışılan bayrağı Fatih Yıldırım yakalayarak ödülün sahibi oldu.Ördek yakalama yarışması sırasında denize atılan ördek, uzun süre sonra yakalanamayışının ardından ördeği yakalamak için çaba gösteren Gökhan Yılmaz yarışmayı kazandı.Halkın yoğun ilgi gösterdiği yarışmalarda ayrıca, jetski ve deniz muzu gösterileri gerçekleştirildi. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.