1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Kdz.Ereğli Limanında düzenlenen yarışmalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yüzme, halat, kırkayak, kürek yarışmaları çekişmeye sahne oldu, Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli askerlerin de katıldığı yarışmalarda zaman zaman “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Her Türk Asker Doğar” sözleri ile slogan atmalarına vatandaşlar alkışlarla karşılıkt verdi. Yağlı direk yarışmasında para ödülü belirlenememesi üzerine Kaymakam Osman Ekşi ve Karadeniz Bölge Komutanı Doğan Bozkurt etkinliklerin sona erdirdiğini anons ederek ayrılırken,  yağlı direk yarışmasında Türk Bayrağını alan gruba belediye tarafından 10 bin TL’lik ödül verildi.

 

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kdz.Ereğli’de gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kabotaj Bayramı nedeniyle Kdz.Ereğli Limanına akın eden vatandaşlar düzenlenen yarışmaları büyük bir dikkatle izledi. Kabotaj Bayramı’nın sembolü haline gelen ve vatandaşların merakla beklediği yağlı direk yarışması öncesi “para” krizi yaşandı, Kaymakam Osman Ekşi ve Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt töreni bitirerek limandan ayrılırken, etkinliğe 5 bin TL ödeneceğinin belirtilmesi ile yağlı direk yarışması başladı, 10 bin TL ile de sona erdi.

 

ASKERLERE

ALKIŞLI DESTEK

Bozhane limanında ilk olarak 100 metre serbest büyükler, serbest gençler, sırtüstü büyükler, 100 metre sırtüstü gençler, 50 metre serbest minikler yüzme yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmacılar ilk 3’e girebilmek için birbirleri ile kıyasıya yarışırken limanı dolduran vatandaşlarda zaman zaman alkışlarla yarışmacılara destek verdiler. Etkinliklerde beğeni ve alkış kazanan halat çekme ve kırkayak yarışmalarında askerlerin, “şehitler ölmez vatan bölünmez, “Her Türk asker doğar” sloganları büyük alkış aldı. Halat çekme yarışmalarında sivillerin oluşturduğu grup ile Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli erbaş ve erlerin oluşturduğu grup final bölümünde karşı karşıya geldi. Protokolün önünde alkışlar eşliğinde gerçekleştirilen finalde sivillerin oluşturduğu grup birinci oldu. Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi birinci olan gruba, “Hadi bakalım ilk kez birinciliği aldınız” sözlerine grupta bulunanlar, “Askerlerimiz ile gurur duyuyoruz, asıl birinci onlar” sözleri ile yanıt verdiler. Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli erbaş ve erlerin kürek çekme gösterisinin ardından ödül törenine geçildi. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

10 BİN TL ÖDÜL!..

Vatandaşların ve protokolün merakla beklediği yağlı direk yarışmaları öncesi ise ilginç gelişmeler yaşandı. Yağlı direğe para ödülünün Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından belirlenmesi talep edildi bu talebe Liman Başkanlığının belirleyeceği ödeneğe katkı sağlanacağı yanıtı alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt yağlı direk güreşlerinin iptal edildiği anonsunu görevliye yaptırdılar ve etkinliklerden ayrıldılar. Yaklaşık bir 10 dakika sonra yağlı direğe 5 bin TL ödül konulduğunun belediye tarafından açıklanmasının ardından Bozhane grubunun oluşturduğu ve dışarıdan bir başkasının çıkartılmadığı grup, yağlı direğin ucundaki Türk Bayrağını alabilmek için büyük çaba sarfetti. Zaman zaman komik anların da yaşandığı yarışmada Türk Bayrağı yerinden alındı ve grup “En büyük asker bizim asker”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atınca vatandaşlarda alkışlarla destek verdiler.