Kdz.Ereğli, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Liman Başkanı Tuncay Çelebi tarafından çelenkler konuldu, Saygı Duruşu’nda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Çelebi, törendeki konuşmasında, Kabotaj’ın 90. Yılını kutladıklarını belirtti. Çelebi, Kabotaj’ın, bir anlamda Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olmakla birlikte Ulusal Egemenliğin sağlanması ve Türk Denizciliğinin bugünlere gelmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.



Törene, CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluş, başkan ve temsilcileri ile az sayıda sivil ve askeri erkan ile Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci katıldı.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri, Bozhane Barınağından bindikleri Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na ait "ErdemirIII" isimli römorkör ile denize açılarak, günün anısına çelenk bıraktılar. Bu sırada bir askeri bot ise römorkör çevresinde tur attı.

Diğer yandan, Kutlama Komitesi tarafından günler öncesinde duyurulan programda, 1 Temmuz kabotaj bayramı kapsamında akşam saatlerinde düzenlenen etkinliklerin yer almayışı dikkat çekmişti.

(Haber Merkezi)