TükoDer Kdz. Ereğli Şube Başkanı İsmail Demirel Merkez Yürütme Kurulu’nun  “İhaleyi Bırakın, Korona İle Mücadele Edin” başlıklı açıklamasını gönderdi.

Demirel’in gönderdiği yazılı açıklama şöyle:

Ülke olarak hızlı bir şekilde yayılan ve her gün sayısı artan ölümlere yol açan Korona virüsü ile mücadele halindeyiz. Virüsün yayılmasını önlemenin en önemli faktörünün evlerimizi terk etmemek olduğu uzmanlar tarafından sıkça söylenmekte. Uzmanların dediği yapıldığında, işletme sahibi olan ya da serbest çalışanlar kazanç elde edememekte, çalışanlar işten çıkarılmakta ya da işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kalmaktadır.

Virüsün halkın ekonomisine etki etmesi sonuçları itibariyle son derece kritik bir konu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı’nın patronlara yönelik ekonomik tedbir paketi açıklamasından sonra Tüketiciyi Koruma Derneği olarak Halk için Ekonomik Tedbir Paketini sunmuştuk.

Şimdi de halk için açıklanacak paket için bulduğumuz parasal kaynakları açıklayacağız.

Bildiğiniz üzere, virüs katlanarak sonuçları büyük boyutlara doğru ilerliyorken, geçtiğimiz gün bizim de Dernek olarak dava açtığımız Kanal İstanbul projesi konusunda ihale görevlilerin ve katılanların eldiven ve maskeleriyle yapıldığını gördük. Herkes canı ile uğraşırken birileri ihale verdi, birileri de ihale aldı. Peki ne bu acele? İnsandan daha fazla paraya önem verildiğine, virüsten daha çok ihale vermenin önemli sayıldığına üzülerek şahitlik ettik.

Bu kabul edilemez bir durumdur!

Halbuki yapılması gereken ise şudur : Halk için Ekonomik Tedbir Paketi derhal açıklanmalı, doğayı, şehri katledecek Kanal İstanbul projesinden vazgeçilerek, burası için ayrılan tüm kaynak virüsle mücadele kapsamında kullanılıp halk için harcanmalıdır.

Ayrıca, tüm dünyada sporcular, sanatçılar, iş adamları başta olmak üzere her kesimden insan, sağlık alanında yapılacaklar ile virüsle mücadele sırasında ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar için bağışta bulunmakta, gelirlerinden vazgeçmektedir.

Bu anlamda, her zaman karşı çıktığımız köprü, tünel, otoyollar ve şehir hastaneleri ile birçok alanda verilen ücret garantilerinin bu ihaleleri alan şirketlerce alınmayarak Hazinede bırakılması gerekmektedir. Yani vatandaşın cebinden çıkan bu paraların Korona ile mücadele sürecine vatandaşa verilmesi gerekmektedir. 

Anlatılanların uygulanması ile halka sağlanacak ekonomik imkanlar için kaynak sorunu ortadan kalkacaktır. Bu kapsamda, Korona virüsü için topyekün mücadele ederken halkın ekonomik durumu ile ilgili paketin derhal açıklanması gerektiğini bir kez daha dile getirmekle, bahsettiğimiz gelirlerin de önce Hazinede kalmasının sağlanmasını devamında da Korona ile mücadele başlığı altında halka verilmesi gerektiği ortadadır. Sürekli zaman geçirilmekte olup devleti yönetenlerin acilen önlemler alması için yetkilileri SON KEZ UYARIYORUZ.