Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi'nde, geçen yıl 10 Aralık'ta, eski kız arkadaşı Çağla Ç'yi (22) vücudunun 9 yerinden bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan U.Ö. (22) hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "hakaret" suçlarından 9 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Öte yandan U.Ö'nün şikayeti üzerine Çağla Ç. hakkında da "silahla kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından dava açıldı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Çağla Ç, olayın yaşandığı gün ev arkadaşı Zeynep ile U.Ö'nün eve gelip yemek yiyeceklerini geleceğini hatırlatarak, "Birkaç kadeh bir şeyler içtik. Bir tartışma çıktı o ara. Ufuk'a evden gitmesini söyledim. Evden çıkmadı, konu da uzadı. Mutfakta boğazıma sarıldı. O süreçte bayılmışım. Ev arkadaşım da kendisini dışarıya atmış. Uyandığımda koltuğun kenarında ayıldım, gözlerim falan yanıyordu, darbe almışım sanırım. Ufuk'un elinde bıçak ve kan vardı, ağlıyordu. Korktum camdan kendimi dışarıya attım. Dışarıya atınca ev arkadaşım kurtardı. Taksiye binip hastaneye gittik. Hastanede bıçaklandığımı fark ettim. Bıçaklandığımı bilmiyordum." dedi.

"KABUSLAR GÖRMEYE DEVAM EDİYORUM

Hastaneye ilk yattığında atakla uyandığını anlatan Çağla Ç, "Gözümü kapattığımda o an aklıma geliyordu, uyuyamıyordum. Bir haftalık süreç benim için kötü geçti. Psikolojim normal değil, kabuslar görmeye devam ediyorum. Panik atağım tutuyor, evde tek başına kalamıyorum. Tek başına bir yere çıkamıyorum. Vücudumda bıçak izleri var. O izleri görünce o anları yine yaşıyorum.

KADINLAR DESTEK VERİYOR

Çıktıktan sonra da çalışamadım, her dakika düşünüyorum. Çevremdeki insanlar da kadınlar da bana son derece destek oluyor. Hak eden hak ettiği cezayı alsın. Hiçbir kadın şiddeti hak etmiyor. Hukuki olarak da peşini bırakmayacağım." ifadelerini kullandı.

OLAY

Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi'nde, geçen yıl 10 Aralık'ta Çağla Ç. ile eski erkek arkadaşı U.Ö. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine U.Ö, Çağla Ç'yi vücudunun 9 yerinden bıçakla yaralamıştı.

Çağla Ç, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, olay yerinden kaçan U.Ö. ise daha sonra Kandilli Jandarma Karakolu'na giderek teslim olmuştu.

Elinden yaralandığı belirlenen U.Ö, hastaneye götürülmüş, tedavisinin ardından Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen U.Ö, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.