Alaplı Belediyesi'nin Su İşleri Müdürlüğü hizmet araç gereç ekipmanına dahil ettiği yeraltı su kaçağı arama dedektörüyle son üç yılda her bir saat için 83 metreküp su sarfiyatının önüne geçildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bir süre önce Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün su kaçakları ile mücadelesinde kullanılmak üzere yer altı su kaçağı arama dedektörü satın aldıklarını, çoğunluğu bu dedektör vasıtasıyla tespit edilen olmak üzere, son üç yılda 24 saatte 2 bin metreküp su sarfiyatına sebep olan su kaçağı bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı.
 
Su kaçaklarının tespit edilerek arızanın giderilmesi neticesinde, su sıkıntısı yaşanmasının da önüne geçildiğini belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, Yer altı su kaçağı arama dedektörü, yer altında görünmeyen su kaçaklarının tespit edilmesinde gerçekten büyük bir kolaylık sağladı. Bu cihaz sayesinde, su kaçağını noktasal olarak tespit ediyoruz; hem birkaç noktayı kazmak zorunda kalmıyoruz, hem de yer üstünde görünmeyen, yer altına sızan su kaçaklarını tespit edebiliyoruz. Son üç yılda, 30'a yakın büyük su kaçağı tespit ederek, arızaları giderdik. Son olarak, Yeni Siteler mevkiinde saatte 20 metreküp su sarfiyatına sebep olan su kaçağı tespit ettik. Su İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hemen arızayı giderdiler. dedi.

Çimenoğlu, bulunan su kaçaklarından alınan arızalı parçaların atılmayarak, Su İşleri Müdürlüğü'nce muhafaza edildiğini de sözlerine ekledi.