AKSA Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtımın (DERGAZ)  doğal sistemini optik metan dedaktörü ile denetimden geçirdiği bildirildi.

Dergaz’dan konuşla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Doğal gaz dağıtım ve işletim faaliyetlerini devam ettirdiğimiz Düzce ili, Akçakoca ve Kdz. Ereğli ilçelerinde, optik metan detektörü teknolojisi ile donatılmış mobil kaçak arama araçlarıyla yılda 2 kez yapılan kaçak arama faaliyetinin birincisi 25-29 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan faaliyet kapsamında; RMS-A doğalgaz istasyonlarımız, bölge regülâtörlerimiz, müşteri istasyonlarımız, vana odalarımız, yer altı çelik ve PE doğalgaz hatlarımız, 2 ayrı araç ile 5 günlük bir çalışmasının sonucunda taranarak, kontrolü tamamlanmıştır.

Doğalgaz dağıtım ve işletim faaliyetlerini devam ettirdiğimiz ve imalatını tamamlamış olduğumuz tüm hatlarımızın, özenli bir şekilde kontrollerinin yapıldığının, bu kontroller ile vatandaşların daha güvenli bir şekilde doğalgaz kullanımının sağlandığının bilgisini tüm bölge halkımız ile paylaşmanın ve çalışmalar sırasında gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz.”