Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, dün kasap ve fırınları denetledi.

KAÇAK ETE
GEÇİT YOK!
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Veteriner Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları çalışmada, kasaplar ve et satışı yapan marketler denetlendi. Belediye Zabıta Müdür Yardımcısı Murat Hamzaçebi, yaptığı açıklamada, kaçak ette artış yaşandığını, bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için denetimleri sıklaştırdıklarını ifade etti. Esnafların sık sık denetlendiğini belirterek, eksikliklerin giderilmesi yönünde yaptıkları uyarıların takipçisi olacaklarını ve yasal işlem yapacaklarını vurgulayan Hamzaçebi, Son aylarda çevre illerdeki kaçak et olaylarında yaşanan artış sonucu vatandaşlarımızın daha sağlıklı koşullarda et tüketmesi için denetimlerimiz sık sık devam ediyor. Bu doğrultu da yapmış olduğumuz rutin denetimde etlerin kesim tarihlerini ve denetimlere tabii olan diğer kriterlerini kontrol ettik. Şuana kadar herhangi bir sorunla da karşılaşmadık şeklinde konuştu.

GRAMAJI DÜŞÜK
PİDE OPERASYONU!
Zonguldak Belediyesi Zabıta ekipleri aldıkları bir şikayet üzerine mahallelerdeki bakkallarda yaptıkları operasyonda gramajı düşük pideleri topladı. Yapılan tespit sonucu pidelerin çıkarıldığı ekmek fırınına 154 TL ceza kesildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Necat Uludüz şunları söyledi;
Ramazan boyunca rutin denetimlerimizi zaten gerçekleştiriyorduk. Ama vatandaşlardan bize yapılan şikayet üzerine Zonguldak geneli, şehir içi ve mahallelerde yapılan denetim ve kontrollerimizde üretimi değişik fırınlarda olan 45 adet gramajı noksan pide ekiplerimizce müsadere edildi. Ayrıca bir fırına 154 TL para cezası kesildi. Halkımızın şikayeti üzerine yapılan bu denetim aynı zamanda günlük olarak da devam edecek. Mahalle bakkallarında tespit ettiğimiz pidelerin gramajı 500 gram olması gerekirken 440-470 gram arasında değişiyor. Halkımız bu tür şikayetlerini iletmek için Zabıta Müdürlüğümüzün 153 nolu telefondan ulaşabilirler.