Alaplı İlçesinde SS.87 Nolu Elka Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Uymaz, Özel Halk Otobüslerinin Belediye Mücavir alanında yolcu taşımacılığını yaptığını ve bu durumdan kendilerin mağdur olduğunu kaydetti.
Alaplı'da SS.87 Nolu Elka Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Uymaz,  kooperatif olarak Okçular-Tekke yolcu taşımacılığını yasal olarak yaptıklarını, Özel Halk Otobüslerinin Belediye Sınırları mücavir alanı dışında yolcu taşımasının Karayolları Taşıma Kanunun 26. Maddesi Ek:2 de açıkça belirlenen Trafik Tescil Belgelerindeki yerleşim haricindeki ticari faaliyet göstermelerinin yasak olduğunu belirtti.
Karayolları Taşıma Kanunun 26. Maddesi Ek:2 maddesinde açık bir deyimle Trafik Tescil Belgelerindeki yerleşim haricindeki ticari faaliyet göstermeleri yasak olduğunu belirten Uymaz, "16 Ekim 2009 tarihli Alaplı yerel gazete ve internet ortamına düşen SS.87 Nolu Elka Taşıyıcılar Kooperatifinin amacının adı geçen güzergahlarda sıralı düzenli taşımacılığı yetkisinin İl Trafik Komisyon kararı ile Şehir içi taşımacılığı yapmadan Okçular-Tekke Yolcu taşımacılığını yasal olarak yapmakta olup, taşımacılığa başladığından itibaren bu konu ile ilgili bilgileri gerekli olan idari makamlara bildirilmiş olup yasal olarak adı geçen güzergahta çalışmaktadır. Oysaki asıl yasalar ve Belediyeler Kanunun 14. Maddesince Alaplı İlçesi Özel Halk Otobüsleri Belediye Sınırları mücavir alanı dışında yolcu taşımacılığı yapmaktadırlar. Tarafımız defalarca ilgili makamlara bildirmemize rağmen kaçak yolcu taşımacılığını Alaplı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yapmaktadır. Alaplı SS. 87 nolu Elka Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ve yönetimi olarak bir kez daha ilgili makamlara Halk Otobüsünün mücavir alanı dışında 2918 sayılı Karayolları Taşıma Kanunun 26. Maddesi Ek:2 maddesinde açık bir deyimle Trafik Tescil Belgelerindeki yerleşim haricindeki ticari faaliyet göstermeleri halinde amaç dışında kullanım yaptıkları resimli ve kameralı tespit edildiğinden suç işlemişlerdir. Özel Halk Otobüslerinin Trafik Tescil evraklarındaki güzergâhları Alaplı Siteler olduğundan M Plakaların güzergâhı burasıdır. Bu güzergahtan başka güzergahlarda çalışmaları 26. Madde Ek:2 istemeden yasaktır. Taşımacılık yapmaya devam eden Alaplı Özel Halk Otobüsleri ile ilgili Alaplı İlçesi ilgili makamların gerekli olan ilgiyi göstermelerini mağdur olan kurumun kimin olduğunu ilgili makamların takdirine bırakıyoruz" dedi.