Kdz.Ereğli'de okul öncesi alanında faaliyet  gösteren Güneş Anaokulu, Minika Anaokulu, Neşe Erberk Anaokulu, Filiz Gündüz Bakım Evi, Ereğli Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Minikler Akedemi Gündüz Bakım Evi, Masal Dünyam Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Sempati Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Sempati 2 Kepez Kreş ve Gündüz Bakım Evi temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı'yı ziyaret ederek sorunlarını aktardı, sorunların çözümü noktasında destek istedi. Ahmet Hasan Eroğlu, İsmail Demirel, Emine  Bilginer, Öznur Şahin, Zuhal Kırmızı, Burcu Ürkmez'in yer aldığı ziyarette Kapıcı'ya şu bilgiler aktarıldı.

"30 ÇOCUĞA 2 KİŞİ İLE EĞİTİM VEREBİLMEKTE"

"Bizler Ereğli deki yasalara uygun hizmet veren Anaokulu ve Kreşler olarak ülkemizde faaliyet gösteren dernek ya da cemaatlerin bu faaliyetine karşı değiliz. Herhangi bir tüzel kişilik kreş yada anaokulu açabilir. Bu işlemi bizim ile aynı şartlarda yapmasını ve bağlı olduğu bakanlıktan izin almasını, standartlarını yerine getirmesini talep etmekteyiz. Bir kreş ya da anaokulu yasal müracaatta bulunduğunda ancak 6 ayda açılış izni alabilmekte, Valilik onayı alındığı gün kurumda bir çocuk bile kayıtlı olsa; 1 müdür, 1  öğretmen, 1 öğretmen yardımcısı bir aşçı, bir hizmetli istihdam etmek zorundadır. Oysa derneklerin kaçak kreşleri hiçbir şarta tabi olmadan bir apartman dairesinde 30 çocuğa 2 kişi ile eğitim verebilmektedir. Üstelik bu eğitimin içeriği de bilinmediği ve denetlenmediği için çocukların sosyal, psikolojik, ruhsal olarak nasıl etkilendiğini de bilmek mümkün değildir.

"BİR HUKUK DEVLETİDİR"

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yapılan işlerin bu hukuk kuralları içinde her vatandaşa eşit sunulması gerekir. Bizler haksız rekabetten dolayı faaliyetimizi sürdüremeyecek noktaya gelmiş durumdayız. Halen ilçemizde okul öncesi çağında bulunan çocuk sayısı bellidir. Bu mevcut potansiyel öğrencinin yasadışı kurumlara gitmesi, ya da devletin anaokullarında ve anasınıflarında yasal zorunlulukların dışında barınmaları bizim öğrenci sayımızı azaltmakta, Devletimiz de vergi kaybına uğramaktadır. Sonuç olarak bizler makamlarınızdan; Devlet Okullarının anaokulu ve anasınıflarında yaş sınırlarına uyulmasını, mevzuatta belirtilen ikili öğretim yapılmasını, dernek çatısı altında faaliyet gösteren kaçak kreşlerin faaliyetinin önlenmesini arz etmekteyiz"