Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, müfettişlerin 82 kaçak inşaat tespit ettiğini buların yıkılması için de kararın çıktığını belirterek, "Tespit edilen yerlerin yıkımı yapılmazsa biz yargılanıyoruz. Sen yanlı davranıyorsun, senin kızgın olduğun adamların yerlerini yıkıyorsun diğerlerini yıkmıyorsun diye söz söyleyenler dediği sözü ispatlayacak bir yer göstersinler" dedi.

AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan'da kaçak yapının sadece Ereğli'nin değil ülkenin bir sorunu olduğunu belirterek, "Gecikmenin getirmiş olduğu sonuçlar bunlar. Tüm Türkiye'de aynı sorun var maalesef. Bu konuda bir eksiklik varsa eksikliğin de üzerine gidiliyorsa oturulup konuşulmalı" sözleriyle konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık önceki gün kendisini ziyarete gelen AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve AKP'li yöneticilerin ziyaretinde son günlerde gündemde yeralan "kaçak yerlerin yıkımı" konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müfettişlerin yaptığı incelemede yıkılmasına karar verilen 82 kaçak inşaatın tespit edilmesinin ardından yıkım kararlarının çıktığını, belediye olarak bu kararları uygulamak zorunda olduklarını belirten Posbıyık, "Uygulamazsak mahkemeye gönderiyorlar" dedi.

BALCI'NIN YERLERİ
İşadamı Yüksel Balcı'nın yerlerinin yı-kımı ile ilgili olarak kamuoyunda çıkan söylentilere de yanıt veren Posbıyık, "Balcı'nın yerleri ile ilgili bir kişi gidip şikayetçi olmuş Savcılığa, savcılıkta bu kararın uygulanması yönünde Kayma-kamlığa yazı yazmış, Kaymakamlıkta bu yazıyı bize göndermiş ve gereğini yapın" diyor. Bu konu bizim ile ilgili değil karar çıkmış bize uygulayın diyorlar" sözleri ile konuştu.

82 KAÇAK YAPI YIKILACAK
Posbıyık, "Ben soruşturmadan kurtulayım, sizde yıkımdan kurtulun diyorum. Önceki gün mahkemeye çıktık bunlardan. 82 Tane kaçak inşaat tespit edilmiş müfettişler tarafından. Bunun bir bölümü benim zamanımda bir bölümü de diğer belediye başkanı zamanında yapılmış. Hepsi resmiyete girmiş ve yıkım kararları çıkmış Cumhuriyet Savcılığında. Biz bundan sonra işlem yapmaya başladık. Bunlar arasında Tüylüoğlu'da var Ereylin'e 1 kat ilave yeri var. Biz yargılanıyoruz. Yargılanmak öyle kolay değil, Danıştay'a gidiyoruz, avukat tutuyoruz, benzin parası harcıyoruz. Vatandaş evini yaptı veya bir şey oldu orada rantını gördü ama sıkıntıyı biz çekiyoruz. Bizim sıkıntımız kimse bilmiyor. Önümüzdeki günlerde kesinleşmiş yıkımlar var eski Belediye Meclis Üyesi Turgut Tanyıldız'ın evi yıkılacak, diyecekler ki beni kasıtlı yıktı.

BİR YER GÖSTERSİNLER
Müfettiş yıkılacak deniliyor yıkılacak, yıkılmazsa beni mahkemeye gönderiyorlar. Bana şunu söyleyebilirler derler ki sen yanlı davranıyorsun, senin kızgın olduğun adamların yerlerini yıkıyorsun diğerlerini yıkmıyorsun diye söyleyenler bir yer göstersinler bana gidip ellerini öpeyim. Bir yer göstersinler bana yasal işleme girmiş de yapmadığımız yeri göstersinler. Maalesef kızdığım adamlar bunları yapmışlar zaten, böyle şeyler yapmasalardı ben onlara kızmazdım iyi geçinirdim" dedi.

GECİKMENİN GETİRDİĞİ SONUÇLAR BUNLAR
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'da Posbıyık'ın bu sözlerinden sonra şu kelimeleri kullandı. "Gecikmenin getirmiş olduğu sonuçlar. 3 Kat yapılmadan 1. katta yapılması gerekirdi bunun. Tüm Türkiye'de aynı sorun var maalesef. Bu konuda bir eksiklik varsa eksikliğin de üzerine gidiliyorsa oturulup konuşulmalı bakın arkadaşlar siz varsınız ama şunlar şunlarda var. Müfettişler geldi, buranın önde gelen işadamlarından Abdullah Tüylüoğlu aradı beni, "Bizi çok sıkıştırıyorsun sana ne yaptık" gibisinden sözler söyledi, "Dedim ne alakası var. Benim Bayram abim de inşaat yapıyor onun dosyası da inceleniyor. Gidin Belediye Başkanı ile görüşün dedim. Gittiler baktılar gerçekten de öyle bir şey yok, müfettiş dosyaları almış sorguluyor. Ereğli'de halkı bilgilendirin" sözleri ile konuştu.