Kandilli Belediyesi yola sıfır yapılan kaçak inşaatın durdurulduğunu ve yasal hale getirileceğini bildirdi.

 

Kdz. Ereğli kent merkezine uzak belde belediyelerinde kaçak yapılaşmayla ilgili sorunlar devam ederken, Kandilli’de ana yol üzerinde ve yola sıfır noktadaki kaçak inşaat ile ilgili hazırlanan tutanaklarda savcılığa gönderildi. Belediye de, bu konuda gazetemizde yayımlanan haberden sonra başlatılan soruşturma ile ilgili olarak inşaatın durdurulduğunu ve yasal hale getirileceğini kaymakamlığa verdiği yanıtla açıkladı.

 

Belediye Başkanı Nihat Saral imzasıyla gönderilen yazı aynen şöyle:

 

“İlgi yazıdaki gazete ilanında bahse konu yapı ile ilgili belediyemiz tarafından 11.04.2011 tarihinde tutanak tutulmuş ve inşaat mühürlenerek durdurulmuştur.

 

Ayrıca Firdevs Güldal’a verilen bina ile ilgili ruhsatlandırma işlemlerin tamamlanması için tutulan tutanak ile ilgili verilen sürenin dolmadığı göz önüne alınarak inşaat yerinde tekrar belediye ekiplerinin inşaatın durdurulması ile ilgili işlemi yapılmıştır ve inşaat durdurulmuştur.

 

İnşaat alanında ayrıca 30-40 yıllık eski bir bina mevcut olup bu bina içinde oturulamayacak kadar kötü olduğu için onarım ve tadilat yapılacağı şahıs tarafından beyan edilerek bina başlamış olup konu belediyemizce takip edilmiş ve ilgililere ekte sunulan Yapı Tatil Zaptı düzenlenerek verilmiştir ve beldemizde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmeye çalışılmış olup inşaat bu belge ile verilen sürerin sonuna kadar yasal hale getirilmesi için durdurulmuştur ve sürenin sonu beklenmektedir.

 

 

25 NİSAN’DA GAZETEMİZDE YAYIMLANAN “KANDİLLİ’DE KAÇAK YAPILAŞMA” HABERİ  ŞÖYLEYDİ:

Keşkek ve Gökçeler Köylerinin birleşme noktası olan Kandilli Beldesi’nde 1986’nın son aylarında belediye kurulup da, 7 Haziran 1987’de de seçimleri yapılınca kentin planlı bir yapılaşmaya geçeceği umutları doğmuştu. TTK lojmanları (eski adı EKİ) ile çağdaş bir kent görünümünün süreceği umutları daha sonraki yıllarda ne yazık ki boşa çıktı. Kandilli Belediyesi’nin belki de dar olanaklara sahip olması bu planlı gelişmenin sağlanamaması olarak dikkatlerden kaçmazken, kaçak yapılarla mücadelede şikayetlere rağmen duyarlı olunmamasını ise anlam verilemiyor.

Belediyeye resmi kanallardan yapılan “Buruncuk yolunda yola sıfır haldeki kaçak bina yapımı devam ediyor. Neden müdahale edilmiyor” uyarılarına rağmen bu kaçak inşaatın devam etmesi de “Bu örnek bile Kandilli’nin plansız yapılaşmasının bir göstergesidir” görüşünü yaygınlaştırıyor.

Kandilli Belediyesi’nin gerek kontrolleri ile kaçak yapılaşmanın önüne geçmesi, ayrıca şikayetleri de değerlendirmesi yolunda ciddi önlemler alması bekleniyor.