Kdz. Ereğlili Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz'ın Aydın ve Balıkesir'de Çanakkale Savaşları ve Atatürk konulu konferansları büyük ilgi gördü.
Kaçmaz, geçmiş yıllarda Alaplı ve Ereğli'de de İlçe Emniyet Müdürlükleri görevlerinde bulunan halen Aydın'daki Polis Okulu Müdürlüğü'nü yürüten Mehmet Yıldırım'ın daveti üzerine Aydın'a gittiğini belirterek şöyle konuştu:
Mehmet Yıldırım'ın daveti üzerine gittiğim Aydın'dan çok büyük ilgi ile karşılandım. Burada polis okulundaki öğrencilerle çeşitli okullardaki öğrencilerin katılımlarıyla konferanslar verdim. Çanakkale Savaşları ve Atatürk'ün yanı sıra, babamın anılarını da anlattığım konferanslarda büyük ilgi gördüm. Aynı zamanda açtığım sergi de büyük ilgi gördü.
Daha sonra Balıkesir'deki Polis Okulu ile bu ildeki okullarda da benzer konferanslara katıldım. Son derece duygulu anlar yaşandı. Yaklaşık 900 kişi tarafından ayakta alkışlanmam ve plaketlerle ödüllendirilmem beni son derece duygulandırdı.
Böyle etkinliklere katılmamı sağlayan Mehmet Yıldırım'a, ailesine ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teşekkürlerimi iletiyorum.