Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kader Acar'ın Kdz. Ereğli ilçesindeki baba ocağında yas var. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kader Acar'ın cenazesi askeri uçakla Zonguldak'a getirildi.

 

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Kader Acar'ın (25) Cemaller köyündeki yakınlarına şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından verildi.  Acı haberi alan şehidin yakınları fenalaştı. Şehidin annesi Şadiye'nin 2006, babası Nimet Acar'ın da 1998'de vefat ettiği öğrenildi.  Şehit yakınlarının evine Türk bayrağı asıldı.











 

2 AY ÖNCE NİŞANLANDI

Şehidin Cemaller köyünde oturan dayısı Muhammet Uçar, yaptığı açıklamada, yeğeniyle en son 10-15 gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.

 

"DÜĞÜNÜNÜ SENEYE YAPACAKTI"

Yeğeninin kendisine "Dayı ben Suriye'ye gidiyorum." dediğini aktaran Uçar, şöyle konuştu: "Bana, 'Orada bir çatışma var, sadece yengemle senin sesini duymak için aradım.' demişti. Acı haberi sabah saat 05.00 gibi aldık. Göreve başlayalı yaklaşık 3 yıl olmuştu. 2,5 ay önce izne geldi ve nişanını yapmıştı. Anne ve babası vefat etmişti. Kardeşleri de inşaat işlerinde çalışıyor, kamu da çalışan yok. Babaevi burası, geldiğinde ağabey ve dayılarının yanında kalıyordu. Nişanlısıyla görüşüyordu. Burada pek kalmazdı. Düğün için de 'Nasipse seneye yaparım.' diyordu."

 

BABAEVİNİ YAPTIRACAKTI

Şehit Acar'ın, Cemaller köyünde oturulamaz durumdaki babaevini yaptırmak için girişimde bulunduğunu dile getiren Uçar, "Bana 'Evin çatısını falan yaptırmak istiyorum, ne kadar tutar' diye soruyordu. Ben de 'Önce nişanını yap, onları hallederiz.' diyordum. Baba yadigarı evini yaptırmak istiyordu." dedi.

 

GAZİANTEP'DE ASKERİ TÖREN

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan 25 yaşındaki şehit Acar'ın cenazesi 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi. Basına kapalı törenin ardından Acar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep Havalimanına götürüldü. Şehidin cenazesi Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla memleketine gönderildi.

 

ÇAYCUMA'YA GETİRİLDİ

Çaycuma havalimanına getirilen şehit Acar’ın (36) naaşı, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, askeri erkan, emniyet personeli ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

 

ASKER SELAMI VERDİ

Annesi Şadiye'nin 2006, babası Nimet Acar'ın da 1998'de vefat ettiği öğrenilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda cenaze aracına konulduğu sırada şehidin kız kardeşi asker selamı verdi ve gözyaşı döktü. Şehit, Jandarma Uzman Çavuş Acar’ın cenazesi, dua edilmesinin ardından konvoy eşliğinde Ereğli'ye götürüldü.

 

CENAZESİ

Acar'ın cenazesi Ereğli'de binlerce vatandaş tarafından karşılandı. Bozhane Camisinin bulunduğu alan trafik akışına kapatıldı. Çok sayıda katılımın olduğu cenaze töreninde gözyaşı vardı. Şehidin kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti ve CHP Zonguldak Milletvekilleri ile CHP Genel Sekreterinin de bulunduğu kalabalık dualar eşliğinde şehit Kader Acar'a son görevini yerine getirdi.

 

  (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)





 




























 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)