CHP Kdz. Ereğli ilçe Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen kadına şiddet konulu etkinlikte, kadının bir takım hakları olduğu ve bu hakların korunması gerektiği vurgulandı.

25 Kadın Kadına Şiddetle Mücadele Dayanışma Günü çerçevesinde bir etkinlik düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kadın Komisyonu'nun toplantısında Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Temsilcisi ve Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal konuştu.
İlçe binasındaki toplantının açış konuşmasını yapan CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, ülkede hızlı bir gündem değişimi olduğunu, elektrik zamlarını konuşurken 24 şehit haberiyle sarsıldıkları sırada Van depreminin acısının yüreklere çöktüğünü ve ardından da bilerek Dersim olayının gündeme sokulduğunu belirtti. İlçe Başkanı Kartal, gündem değişimini 9 yıllık iktidarında işsizliği çözemeyen AKP'nin taktiği olduğunu  ve bugün gelinen noktada halkın gerçek gündemi ile ülke gündeminin birbiriyle örtüşmediğini söyledi.

CHP'nin Kadın Komisyonu'nun Başkanı Gül Akşit  ise konuşmasında kadına uygulanan şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu ve bu konuda büyük bir patlama yaşandığına dikkat çekti. Türkiye'nin kadına uygulanan şiddete karşı uluslar arası anlaşmalara imza atan ilk ülke olmasına rağmen şiddette azalma olmayıp artığını ifade ederken, 13 yaşındaki N.Ç'nin yani bir çocuğun kendi iradesiyle  suç işlediğinin iddia edilmesine karşı, bu ülkenin Adalet Bakanının, Başbakanının ve Cumhurbaşkanının karşı çıkması gerektiğini ifade eden Komisyon Başkanı Gül Akşit kadını eve kapatan üç çocuk doğurun zihniyet iktidardan gitmediği sürece kadına şiddet önlenemez dedi.
Zonguldak Barosu Kdz. Ereğli Temsilcisi ve Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal ise konuşmasında, kadının ekonomik ve eğitim durumunun uygulanan şiddet oranını değiştirdiğini, ekonomik özgürlüğü olan ve eğitimli kadının daha az şiddete uğradığı gerçeğini öne çıkardı. Tayyar Kartal, kadına bakış açısının önemli olduğunu belirtirken de Kadın bir bireydir ve bir takım hakları vardır diyerek kadının bu bir takım haklarının da korunması gerektiğini söyledi.