Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından her sene düzenlenmekte olan ve yoğun ilgi gören Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasında takvim belirlenirken Zonguldak'ta dereceye girenlere yine sürpriz hediyeler verilecek.

Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından her sene düzenlenmekte olan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması kamuoyunda ve medyada yoğun ilgi görmesi nedeniyle 2010 yılı içerisinde tekrarlanacak. Bakanlık Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak üzere 81 ilde Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması düzenliyor. Söz konusu yarışma kamuoyunda ve medyada yoğun ilgi görmesi nedeniyle 2010 yılı içerisinde tekrarlanıyor.
Zonguldak Tarım Müdürlüğünden konu ile ilgili olarak yapılan ve son müracaatın 10 Şubat tarihinde sona ereceği belirtilen açıklama şu şekilde. "İlçe birinciliği için yarışmaya katılacakların Tarım İlçe Müdürlüklerine, merkez ilçe yarışmasına katılacakların ise Tarım İl Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerekmektedir. Merkez ilçe birinciliği için yapılacak olan yarışmaya katılmak isteyen kadın çiftçilerimizin en geç 10 Şubat 2010 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. Merkez ilçe birinciliği için yapılacak yarışma 15 Şubat 2010 tarihinde Tarım İl Müdürlüğünde yapılacaktır. İlçe birincileri 4 Mart 2010 tarihinde İl Finali Yarışmasına Zonguldak'ta katılacaklar ve birinci olan ekip ilimizi Bölge finali için 12 Mayıs 2010 da Samsun'da temsil edeceklerdir.
Kadın çiftçiler yarışıyor yarışma takvimi şöyledir: 10 Şubat Ereğli, 12 Şubat Alaplı, 15 Şubat Merkez (Zonguldak), 17 Şubat Gökçebey, 19 Şubat Devrek, 4 Mart İl Finali (Zonguldak), 12 Mayıs Bölge Finali (Samsun)
Yarışmaya katılacak bayan çiftçilerin: 18 yaşını doldurmuş olması, en az İlkokul mezunu veya en fazla lise mezunu olması gerekmektedir. (Ev Ekonomisi Meslek Lisesi Hariç) Herhangi bir yüksek okulda okumuyor veya mezun olmaması, Köyde veya beldede ikamet ediyor olması. Çiftçilik yapıyor olması gerekmektedir. Önceki yıllarda İl finalini kazanmış ve bölge yarışmasına katılmış olanlar yarışmaya katılamayacaklardır. Yarışmaya aynı köy veya beldeden olmak şartı aranmaksızın ikişer kadın çiftçiden oluşan gruplar katılacak ve katılımcılardan birisi sorulara cevap vermek için sözcü olacaktır. (Her ekip yukarıdaki şartları taşıyan iki kadın çiftçiden oluşacaktır. Hediyeler her kadına ayrı ayrı verilecektir.) İl yarışması sonucunda 1. olan kadın çiftçiler İl Temsilcisi olarak Samsun ilinde düzenlenecek olan bölge yarışmasına katılacaklardır. Yarışma sorularının üçte ikisi tarımsal konulardan geri kalan kısmı ev ekonomisi konularından sorulacaktır. İl ve İlçe yarışmalarında 15 adet asil soru, beraberlik halinde 10 adet altın soru sorulacaktır. Altın sorular sonunda eşitlik bozulmaz ise kura ile ilçe birincileri seçilecektir. İlçe birincilerine, İl birincisine, il ikincisine ve il üçüncüsüne sürpriz hediyeler verilecektir. Bölge finalinde birinci olan grup Türkiye finali için Kırşehir de yapılacak finale katılmaya hak kazanacaktır.
Bölge finallerinde Bakanlık bütçesinden bölgede birinci olanlara 1500 TL, ikinci olanlara 1000 TL, üçüncü olanlara ise 750 şer TL çek olarak verilecektir. Yarışmaya katılmak isteyen çiftçi kadınlarımızın ikametgah belgesi, Nüfus cüzdanı örneği ve eğitim durumunu gösterir belge ile İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir" denildi.