Zonguldak'ta Kadın Çiftçiler Yarışıyor il finali 4 Mart'ta Genel Maden İşçileri Sendikasında yapılacak.
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Merkez İlçe yarışması Zonguldak Tarım İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Zonguldak Tarım İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen yarışmaya, yarışmacılar, jüri üyeleri ve yarışmacı yakınları katıldı.
Yarışmaya katılan 6 gruptan, Karaman'dan katılan Aysel Karakoç ve Azize Akkoç birici olurken, Elvanpazarcık'tan katılan Emine Zor ve Esnur Zor ikinci ve Eceler'den katılan Ergül Topal ile Şükriye Boz üçüncü oldu. Zonguldak Tarım İl Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı, "Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını artırmak, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ilki 2004 yılında olmak üzere her yıl 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışması düzenlenmektedir" dedi.
Daha sonra yapılan merkez İlçe yarışmasında birici, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ev gereçleri hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara Ziraat Odası tarafından 2'şer adet meyve fidanı hediye edildi. İl finali yarışması 4 Mart 2010 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikasında saat 14.00'da gerçekleştirilecek. İl finalinde yarışacak olan 6 gruptan 12 bayan çiftçi içinden Zonguldak'ı 12 Mayıs'ta Samsun'daki bölge finalinde temsil edecek yarışmacıların belirleneceği belirtildi.