Zonguldak 2010 Kadın Çiftçiler Yarışıyor İl Finali yarışması Genel Maden İş Sendikası Şemsi Denizer salonunda gerçekleştirildi.
2010 Kadın Çiftçiler Yarışıyor İl Finali yarışması Genel Maden İş Sendikası Şemsi Denizer salonunda yapıldı. Yarışmaya, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Bölge Çalışma Müdür Vekili Gönül Demirsu, Zonguldak İl tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı, jüri üyeleri yarışmacılar ve katılımcılar katıldı. Yarışmada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Zonguldak İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı, "Üretim çok önemlidir. Yiyeceğimiz olmaz ise yaşayamayız. Tarımın ne kadar olduğunu bilmeliyiz. Allah kimseyi aç bırakmasın. Hepimiz bilinçli üretim yapmalıyız. Tarımımızı geliştirmek zorundayız. Kadın çiftçilerimizin yarışması 6 yıldır devam ediyor. Amacımız hem eğlenmek hem de bir şeyler öğrenmektir. Zonguldak'ta kadın çiftçilerimizle birlikte iyi şeyler yapmak için çalışacağız. Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum" dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, "Aklın ve bilimin ışığında günümüzün uluslar arası ilişkileri insaf ve merhamet alanının dışında, ulusal çıkar çatışmaları esnasına dayanır. Böyle bir ortamda çalışmayan, üretmeyen, yorulmayan, alın teri dökmeyen ulusları son derece üzüntü verici bir gelecek beklemektedir. Bu nitelikleri uluslar, kendi ulusal zenginliklerini koruyamaz, bu zenginliklerden yararlanamaz hale düşerler. Ülkemizde kırsal alandaki sorunlar, insanlarımızı büyük kentlere göçe zorlamaktadır. Büyük kentlerdeki işsizlik ve fakirlik de terör ve asayişe ilişkin olayların kaynağını oluşturmaktadır. 6 yıldan beri yurt genelinde yürütülen bu yarışmaların amacı, kırsal alanda kadın çiftçilere Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konulardaki performanslarını değerlendirmek, kendilerine güvenlerini geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve onlara girişimcilik ruhunu aşılamaktır. Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi ve yarışmada 1. Çaycuma Musausta köyünden Songül İpekdal ve Döndü İpekdal olurken, 2. Kdz. Ereğli Korubaşı Köyünden Seray Yaman ve Özlem Yılmaz ve 3. ise Devrek Dedeoğlu Köyünden Cemile Dede ve Şahinde Uzunay oldu. Yarışmada birici olan gruba Şen Ziraat ve Ziraat Odalarının katkılarıyla çapa motor, pları hediye edildi. İkinci olan gruba Ece Yapı Sanayi birer jakuzi hediye edildi ve jakuziler yarışmacıların evinde ölçü alındıktan sonra firma tarafından monte edileceği belirtildi.
Üçüncü gruba ise Zonguldak Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği tarafından 3G özellikli cep telefonları hediye edildi. Daha sonra Zonguldak Diyabet Diyaliz ve kronik Hastalar Derneği tarafından katılımcılara ücretsiz olarak şeker ölçümü yapıldı. Ardından Atatürk Devlet Hastanesi KETEM Polikliniği tarafından katılımcılara kanser hakkında bilgiler verildi.