Zonguldak'ta denizde bulunan bir kadın, bir güvenlik görevlisi ve polis memuru tarafından kurtarıldı.
Zonguldak Kozlu sahil yolu emniyet müdürlüğü karşısında denizde bir insan olduğu ihbarı gelince yakın bölgedeki polis ekipleri olay yerine geldi. Yüzme bilen bir güvenlik görevlisi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinden Temel Mazak isimli memur denize atlayarak, boğulmak üzere olan kadını kurtardı. Karaya çıkarılan kadın için olay yerine gelen polisler ilk yardım seferberliği başlattı. Kadına suni teneffüs yapmak isteyen ekipler, kadının kilitlenen çenesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Güçlükle kadının
çenesini açmayı başaran ekipler, yaptıkları suni teneffüsün ardından kadının yuttuğu suyu çıkarabildi. Yapılan ilk yardımın ardından üzerine polis montu örtülerek, kadın ısıtılmaya çalışıldı. İnlemeye başlayan kadın için 112 ekipleri beklenmeye başlandı. Ambulansın gelmemesi üzerine kadın polis otosuna bindirilerek hastaneye götürülmek istendi. Kadın araca bindirildiğinde ise iki ambulans geldi. Ambulansın birine bindirilen kadın hastaneye götürüldü.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, merkezde bulunan 5 ayrı ambulansın da olay anında vakaya gittiğini ve olay yerine gönderilen nakil ambulansının içerisinde de 112 Başhekimi Özkan Albas'ın da bulunduğunu ifade etti. Olay yerine başka bir vakadan dönen paletli ambulansın da sevk edildiği belirtildi.
Bu arada kadının çantası ve montu da polisler tarafından denizden çıkarıldı. Kimliği belirlenen kadının 48 yaşındaki Tülin Y olduğu ve bir okulun müdürü olduğu belirtildi.