Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu, aylık olağan toplantısını Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirdi. Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık'ın Ankara'da olmasından dolayı Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini, ÇTSO Başkan Vekili Ergün Çelik ve Meclis üyeleri Mehmet Köktürk ile Nusret Yakıcı karşıladı.
Ticaret ve Sanayi Odalarında kadın girişimcilerin önünü açmak gerektiğini vurgulayan Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, "Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilçelerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. İlk ziyaretimizi Çaycuma'ya gerçekleştirdik. Kadın Girişimciler Kurulu, üç yıldır aktif bir şekilde görev yapıyor. Tüm Türkiye'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı olarak kurulan bu kurullarda Zonguldak'ta da bir ekibimiz var. 20 kişilik bir ekibiz. 6 kişi Zonguldak Merkez, 5 kişi Ereğli, 3 kişi Devrek, 3 kişi Alaplı, 3 kişi de Çaycuma olmak üzere 20 kişi olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu kurullarda bulunan kadınlar, Ticaret Odalarına kayıtlı üyeler arasından seçildiler. Öncelikli olarak Zonguldak genelinde girişimciliği arttırmak, rol model olmak, örnek girişimciler olmak için çalışıyoruz. Girişimcilik eşittir müteşebbisliktir. Herhangi bir şekilde girişimde bulunacakları zaman, herhangi bir yatırımda bulunacakları zaman korkmasınlar. Türk kadınlarının öz güvenleri mutlaka vardır. Türk kadınları çalışkan insanlardır. Kadınlarımız özellikle kredi bulmakta daha çok zorlanıyor.
Artık KOSGEB destekleri var, bankaların özel programları var, Avrupa Birliği destekleri var. Mutlaka araştırsınlar. Mutlaka girişimci olsunlar. Bu ruh kadınlarımızda var. Zaten bu kurulların kuruluş sebebi de budur. Ticaret Odalarına mutlaka ulaşsınlar. Kadın kurullarına ulaşsınlar. Bilgi alsınlar. Bir şekilde girişimci olsunlar. Sadece tüketmesinler aynı zamanda üreterek tüketsinler istiyoruz. Zonguldak TSO Genel Sekreteri ve Kadın Girişimciler Koordinatörü Renda Okay ise, Çaycuma TSO ziyareti ile ilgili şunları söyledi;
"Çaycuma, Devrek, Ereğli, Alaplı ve Zonguldak merkez olmak üzere toplam 20 kadınız. İki sene içerisinde Zonguldak olarak çok güzel şeyler yaptık. İlk yaptığımız faaliyet ise spastik çocuklara servis aracı aldık. Bunun yanı sıra tarımla uğraşmak adına Çevre ve Orman Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Seracılık, bodur meyvecilikle ilgili çalışmalarımız de-vam etmektedir. Tüm köy kadınlarımızı, tüm çiftçilerimize yardımcı olabilmek için çalışmalar yapıyoruz."