Devrek İlçe Tarım Müdürlüğü ve Devrek Belediyesi'nin destekleriyle kurulan S.S Devrek Merkez, Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri protokole kahvaltı verdi.
Devrek pazar alanında yeni açtıkları lokantada tanıtım amaçlı ilçe protokolüne kahvaltı veren kooperatif üyeleri, kendi elleriyle hazırladıkları tarhana çorbası davetliler tarafından beğenildi. Düzenlenen kahvaltıya; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Tarım Müdürü Şule Turhan Kafkaslı ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen kahvaltıda konuşan Kaymakam Hüseyin Öner, ”Öncelikle ilçemizde bayanlar tarafından kurulan ve aylardan bu yana uyum içerinde faaliyetleri devam eden kooperatif üyelerini kutluyorum. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün destekleri ile kurulan kooperatifimiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümeye devam etmektedir. Çok küçük bir alanda başlattıkları ticari hayatlarına bu gün bir yenisini ekleyerek ilçemizde bir ilk olan yöresel yemeklerimizin sunumunu gerçekleştirecekleri bir lokanta açmışlardır. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise, ”İlçemizin yöresel yemeklerinin tanıtımını gerçekleştirmek için kurulan bu kooperatifimizin üyelerini candan kutluyorum. Bizler belediye olarak kooperatifimizin kurulma aşamasında gereken destekleri verdik ve vermeye de devam. Burada yaklaşık 15 bayan hem ilçemizin tanıtımını gerçekleştiriyorlar, hem de evlerine maddi anlamda kazanç sağlıyorlar. Ben tekrar el birliği içerisinde uyum içerisinde çalışan bayanlarımızı kutluyorum” diye konuştu. Bundan 9 ay önce kurulan ve çalışmalarını küçük bir dükkanda yürüten kooperatif üyeleri; geçen zaman içerisinde imece usulü yaptıkları çalışmalarla tamamen organik olan yine yöresel olan gıdaları yeni açtıkları lokantada ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlere cüzi fiyatlarla ikram ederek, hem ilçenin yemeklerini tanıtıyorlar, hem de bütçelerine katkıda bulunuyorlar.