Zonguldak’ta çeşitli kursları bitiren kadın hükümlü ve tutuklulara törenle diploma ve sertifika verildi.
Beycuma beldesindeki Zonguldak M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklulara, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Açıköğretim İlköğretim Okulu sınavında başarılı olanlar ile el nakışı ve aplike kursunu tamamlayan 13 kişiye, diploma ve sertifikaları verildi.
Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Ramazan Sağır, törende, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 2008-2009 eğitim öğretim döneminde erkek hükümlü ve tutuklular için 6, kadınlar için de 3 ayrı dalda meslek eğitim kursu verdiklerini söyledi.
Hükümlü ve tutukluların Açıköğretim İlköğretim Okulu sınavlarına da katıldığını bildiren Sağır, "Emine Sönmez ve Hatice Atalay, ilköğretim diploması almaya hak kazandı. Başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca, 11 kursiyer de el nakışları ve aplike kursunu başarıyla bitirdi" dedi.  Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da, açılan kurslarda başarı gösteren hükümlü ve tutukluları kutladı. Özbakır, hükümlü ve tutuklulara diploma ve sertifikalarını verdi. Cezaevinden sorumlu savcı Ali İrfan Yılmaz ve Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin de katıldığı törende, yerel tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş müzik eşliğinde skeç sundu.
Mahkumlar, müzik eşliğinde eğlenirken konuklarla birlikte halay çektiler.