Kdz Ereğli Kıyıcak Köyünde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan 50 kadın işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Sabah tekstil fabrikasına gelen 50'si kadın 70 işçi 3 aydır maaşlarını alamadıkları ve sigortalarının düzenli ödenmediğini gerekçe göstererek iş bırakma eylemi yaptı. Elektrikleri kesilen fabrika içinde oturma eylemi yapan kadın işçiler, haklarını sona kadar arayacaklarını söyledi.

Tekstil fabrikası çalışanı Sultan Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 kilometre uzaklıktan çalışmak için geldiğini ancak 3 aydır maaş alamadığını söyledi. İş yeri sahibine defalarca ulaşmayı denediklerini ancak görüşemediklerini öne süren Torun, şunları söyledi;

Arkadaşlarım ve ben 3 aydır maaş alamıyoruz. Sigortalarımız doğru düzgün ödenmiyor. Sularımız 1 haftadır akmıyor. Ektiriklerimiz kesildi. Bitirmemiz gerek işlerimiz vardı. İşlerimizi bitirip paramızı almak istiyorduk. Askeri ücret diye işe girdik ama o parayı bile alamıyoruz.3 aydır burada mağduruz. Ne yapacağımız şaşırdık. İş yeri sahibi İstanbul'da onun keyfi orada iyi ken biz burada zor günler yaşıyoruz. Biz paralarımızı istiyoruz. Paralarımızı vermezse gereken yerlere şikayet edeceğiz.

1 saatlik yoldan geldiğini ancak 3 aydır maaş alamadığını ifade eden Nazile Şahin ise, "sigortamız yok askeri ücretin altında çalışıyoruz. Bizim sesimizi Maliye duysun, iş yeri sahibi duysun. Kadınların şu halini görsünler. Ben kirada oturuyorum.3 çocuğumu evde bırakıp her gün işe geliyorum. Sabahın 6'sında kalkıp geliyorum. Ne elektriğimiz var nede suyumuz. Yetkiler bize yardımcı olsun" diye konuştu.