Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliğinin Geliştirilmesi” Hibe Programı çerçevesinde Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “KADIN TASARIMCILAR ÇAYCUMA’YI DEĞİŞTİRİYOR” projesi kapsamında açılacak olan Mobilya ve İç Tasarım kursu için kadın katılımcılar arandığı bildirdildi.

 

Çaycuma TSO’nun açıklaması şöyle:

 

2017 yılı içinde açılacak olan kursa katılmak isteyen kadınlarımızın yeni bilgi, beceri ve yetkinlikleri mesleki eğitim yolu ile kazanması için açılan “mobilya ve iç tasarım” kursunda ücretsiz olan 2 aylık bir eğitim sonunda yapılacak sınav sonucunda katılımcılar alacakları sertifikalar ile meslek sahibi olacaklardır. Çalışmak ve tercih edilen bir meslek sahibi olmak isteyen kadınların öncelikle yer alması hedeflenen bu eğitimin kapsamında staj imkânı da sağlanacaktır.

 

Böylece projede işbirliği yapılan Çaycuma TSO üyesi işyerlerinde staj görecek olan kursiyerler ayrıca bu işyerlerinde istihdam edilebilme olanağına da kavuşacaklardır.

 

2017 yılında yılı içinde açılacak olan kurs sonunda katılımcılara onaylı sertifika da verilecektir.

 

Tüm ilgililerin 23 Aralık Cuma gününe kadar Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat etmesi yeterlidir.