Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Kadın Kolları, yeniden yapılandı. Türk Eğitim-Sen Kadın Kolları Başkanlığı'na Hatice Gökçen getirilirken, Sekreter Ayşe Tekin, Teşkilatlanma Sekreteri Ebru Kırmalı, Mali Sekreter Yasemin Üyüm, Eğitim-Sosyal İlişkiler Sekreteri Nihal Kayabaşılı, Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Şükran Aydın, Dış İlişkiler Sekreteri Aytül Değerli Güleç oldu.
Kadın Kolları, ilk faaliyetini ise Antalya'da gerçekleştirdi. 9-11 Mart 2012 tarihleri arasında Antalya Quen Elizabeth Oteli'nde Çalışma Hayatında ve Sendikal Mücadelede Kadının Rolü ve Beklentileri Çalıştayına katılan Kadın Kolları üyeleri, burada birlik ve beraberlik mesajları vererek, kadınların sorunlarını dile getirdiler. Altı ana başlık altında toplanan çalıştayın konuları şu şekildeydi:
Sendikal Örgütlenme Özelinde Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadının Konumu, Çalışma hayatında Fırsat Eşitsizliği ve Pozitif Ayrımcılık; Kadın çalışanların Yönetim Süreçlerine katılımı, İşyerinde Şiddet ve Mobing, İş-Aile-Sosyal Hayatında Kadın Çalışanların Sorunları ve Beklentileri, Bürokrasinin ve Siyasetin Kadın Çalışanların Sorunlarına Yaklaşımı; Eksiklikler ve Beklentileri, Yeni Anayasada Kadın Sorunlarının Çözümüne Yönelik Yapılması gereken Düzenlemeler.
Türkiye'nin 81 ilinden çalıştaya katılan kadınlar, görüş bildirerek, sorunlarını dile getirdiler, çözüm yollarını ortaya koydular.
Birçok yönden oldukça verimli geçen çalıştayda kadınlar ayrıca birbirleriyle tanışıp kaynaştılar. Genel Başkan İsmail Koncuk'un da katıldığı çalıştayda kadınlar Ahmet Şafak'ın konseriyle stres attılar.