CHP Kdz.Ereğli İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltı programı yoğun ilgi gördü. Erdemir Mühendisler Derneği’nde düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, ülkenin, Güney sınırlarında, başlatılan askeri harekatın, Kurtuluş Savaşı’ndan buyana tarihinin en önemli harekatlarından birinin yaşandığını söyledi.


 

"CHP'LİLER ÖYLE GÖRÜYORUZ"

Turpcu, gerçekleştirilen harekatın, önceki operasyonlardan çok daha önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Hemen sınırımızda, başta ABD ve Rusya olmak üzere dünyanın en büyük Devletleri mevzilenmiş durumdalar. Bizim, o bölgede sessiz kalmamız söz konusu değildir. Gerçi AKP’nin 15 yıldır o bölgede ABD’nin planlarına isteyerek veya istemeyerek Büyük Ortadoğu Projesine hizmet ettiğini biliyoruz ama bugün, o gün değil. AKP’nin hesabını biz içeride, 2019’da görürüz. Ama orası, Türkiye Cumhuriyeti’nin hesapları içerisindedir. Biz CHP’liler öyle görüyoruz. Oradaki Mehmetçiğin bir tane dahi şehit vermeden dönmesi en büyük temennimizdir.”

 

"NE YASA NE ANAYASA..."

Konuşmasına, siyasi gelişmelerle devam eden Turpcu, şunları söyledi: “Biliyorsunuz, 16 Nisan’dan sonra rejim değişti. Aslında 2019’daki başkanlık seçiminden sonra değişecekti ama başımızdakileri görüyorsunuz; ne yasa dinliyorlar, ne Anayasa, fiilen rejimi değiştirmiş durumdalar. O halde, biz de rejim değişikliğine kendimizi adapte ederek 2019’a o şekilde hazırlanmamız lazım. Yani rejimin değiştiği, tek adamın ilan edildiği yerde Cumhurbaşkanlığı seçimini almadan, ne milletvekili seçimleri, ne de belediye seçimlerinin bir hükmü yoktur. O anlamda bütün gücümüzü 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmamız lazım. Önce parti içerisindeki birlik ve bütünlüğü lafla değil özünde sağlamamız lazım.”

 

"BARIŞ VE HUZUR İSTEYEN BİR PARTİNİN EVLATLARIYIZ"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, Afrin’de başlatılan harekata yönelik konuşmasında, şunları kaydetti: “Terör Türkiye’nin en önemli yakıcı sorunu. Bu sorunun giderilmesi amacıyla sınır ötesi yapılan bu harekat Türkiye için çok önemli. Bizim temel ilkemiz ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’tur. Biz, ülkemizde barış ve huzur istediğimiz kadar, dünyada da barış ve huzur isteyen bir partinin evlatlarıyız. Buradan, özellikle sınır ötesi harekata katılan askerlerimizin burunları bile kanamadan geri dönmelerini ve harekatı başarıyla bitirmelerini diliyorum.”

 

"İNANCIM TAMDIR"

2019’da yapılacak seçimlere de değinen Demirtaş, “Karadeniz Ereğli’deki CHP’lilerin bu dayanışma kahvaltısında olduğu gibi önümüzdeki 2019 sürecinde de birlik beraberlik içerisinde, hem yerelde, hem genelde CHP iktidarını kurmaları için birlikte mücadele edeceklerine olan inancım tamdır” dedi.

 

"BAŞLANGICI OLSUN"

CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, birlik ve beraberlik vurgusunu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Hepinizi burada görmek, bu kalabalığı hissetmek, buruda bu heyecanı anlamak çok güzel. Kahvaltımızın, birlik ve beraberliğin bir başlangıcı olsun dedik. Buradan çıkacak sinerjiyle bundan sonra yollara hep beraber gidelim dedik. Bu bir kaynaşma, bu bir birliktelik, bu bir başlangıç olsun, 2019 için buradan ateşi yakalım dedik”

 

ERDOĞAN: CHP’Lİ OLMAK ZORDUR

CHP Kadın Kolları Başkanı Zerrin Erdoğan, CHP’de işlerin hiçbir zaman kolay olmadığını dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “CHP’li olmak demek, halkı yoksulluktan kurtarmak için, başı dik, sırtı pek bir ülke olmak için mücadele etmek demektir. ‘Siyaset bana ne verecek’ değil, ‘ben topluma ne vereceğim’ demektir. İşte bu azimle kongremizden yetki aldı. Parti olarak işimiz hiçbir zaman kolay olmadı. CHP, kurulduğundan itibaren Cumhuriyet karşıtlarının, halk devrim düşmanlarının, emperyalizmin işbirlikçilerinin hedefi oldu. Zordur CHP’li olmak ve onurdur CHP’li olmak. CHP’li olmak Atatürk’e, Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır sahip çıkmaktır. Halkçı, milliyetçi, Devletçi , demokratik olmaktır. CHP demek; işçi demektir, emekçi demektir, madenci demektir.”

 

KATILIM YÜKSEKTİ

CHP Genel Başkan Danışmanı Nuray Çebi, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, partililer ile çok sayıda davetli katıldı.