Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal ve üyeleri, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapacakları etkinlik programını hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

 

Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tema belirlediklerini, bu yılki temanın da Kadına Şiddet olduğunu ifade etti. Ünal, şöyle devam etti;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaşması nedeniyle bir tema belirledik. Bu yıl ki temamız 'Kadına Şiddet'. Yaptığımız bütün toplantılarda bu konu ile ilgili olarak neler yapmamız gerektiğini basın yoluyla anlatacağız. Sizlerin de basın olarak bu konuda bizim sesimiz olacağınıza inanıyorum.

Başkan Ünal, 7 Mart 2012 Çarşamba günü saat 19.00'da Dedeman Otel'de Dünya Kadınlar Günü nedeniyle akşam yemeği düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basın mensupları olarak bu tür olayları daha fazla gündeme getirerek, olayların bir an önce durması konusunda gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Sav, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları ile ilgili 'Kadına Şiddet' temasını uygulamanız konusunda sizi tebrik ediyorum. Kadına yapılan şiddet, daha öncede vardı, ama bu konuyu medyanın daha fazla ön plana çıkarması ve son zamanlarda şiddet olayları gündemde tutulunca, yetkililerde bunun üzerinde daha fazla durmaya başladı. Bizler basın mensupları olarak bu tür olayları daha fazla gündeme getirerek, bir an önce olayların durması konusunda gerekli desteği sizlere vereceğiz şeklinde konuştu.