Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yılın tek bir gününde hatırlanmak istemediklerini söyledi. Türkiye de ise kadın olmanın çok zorluğu olduğunu, kadınların başta istismar olmak üzere zulme uğradığını, toplumda da erkeklerin gerisinde bırakıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Kadın olmanın, toplumda her işe bir adım geriden başlatan bir kimlik olmaktan çıkmasını istiyoruz. Kimsenin arkasında durmadan, kimsenin de bizim arkamızda durmasını beklemeden yan yana yürüyebilen toplum bireyleri olmak istiyoruz. Yılın sadece bir günü hatırlanmak, onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkaran sözler söylemekle kadınların hak ettiği kazanımları alması sağlanmıyor. Kadın haklarını insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Her ikisi ‘bir’ algılanmalı ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak kavranmalıdır. İyi bilinsin ki demokrasinin, laikliğin ve sosyal devletin bulunmadığı bir ülkede kadın hakları da olmaz.”

Erdoğan, kadınların uğradığı haksızlıkları giderilmesi konusunda ise çeşitli yasal düzenlemelerin yapılması ve toplum bilincinin uyandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, 35 yıl önce TTK Armutcuk Müessesinde meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 103 maden şehidi de unutulmayarak rahmetle anıldı.